Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon fáj egy Soros-szervezetnek, hogy a Facebook és a TikTok nem cenzúráz eléggé

888.hu

2022.10.29. 15:00

Az úgynevezett választási dezinformáció ellen küzdenének.

 

Egy másik, Soros György nemzetközi milliárdos által nagymértékben finanszírozott csoport csatlakozik az általa pénzelt szervezetek egyre növekvő hálózatához, amely felszólítja a nagy tech-cégeket, hogy

tegyenek többet az úgynevezett választási dezinformáció cenzúrázása érdekében a félidős választások előtt.

A Global Witness nevű baloldali csoport a New York-i Egyetem Kiberbiztonság a Demokráciáért (C4D) csapatával közösen írt, „vizsgálatnak” álcázott propagandaanyagot, amelyben arról nyafognak, hogy a Facebook és a TikTok nem cenzúráz eléggé.

A szervezet október 21-i sajtóközleménye a jelentéséről, amelynek címe „A Facebook és a TikTok nem blokkolja a megtévesztő hirdetéseket, amelyek nyilvánvaló amerikai félidős választási dezinformációt tartalmaznak” (Facebook and TikTok fail to block deceptive ads with blatant US midterms disinformation”), azt állította, hogy „kísérletet” azért hajtották végre, hogy „megállapítsák, mennyire tartják be a közösségi médiaplatformok a demokratikus folyamatokat destabilizáló dezinformáció megállítására tett ígéreteiket”.

 

A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) csak 2016 és 2020 között 17 657 000 dollárt adtak a Global Witness-nek.

 

A csoportnak Londonban, Brüsszelben és Washingtonban van irodája.

Azt kifogásolták, hogy

a TikTok „a félrevezető és hamis választási dezinformációt tartalmazó hirdetések 90 százalékát hagyta jóvá”, míg a Facebook állítólag „jelentős számú hasonlóan pontatlan és hamis hirdetést hagyott jóvá”.

A Global Witness vezető tanácsadója, John Lloyd megpróbált félelmet kelteni a demokráciát fenyegető állítólagos veszély miatt, ha a nagy technológiai cégek nem emelik a tétet a cenzúra-műveleteikben:

Legfőbb ideje, hogy rendet tegyenek a házuk táján, és elkezdjék megfelelően feltárni és megelőzni a dezinformáció felderítését és megelőzését, mielőtt még túl késő lenne. A demokráciánk az ő cselekvési hajlandóságukon múlik.”

 

Több médiaorgánum, mint például a The New York Times és a The Hill is imádta a Global Witness beszámolóját és foglalkoztak is vele, csak azt felejtették el megemlíteni, hogy a szervezet Soroshoz köthető.

A Global Witness azonban dicsérte a YouTube-ot a választási tartalmak cenzúrázásának megszálltságáért, de azért megemlítették, hogy nem tesznek eleget a választási tartalmak cenzúrázásában Brazíliában. Mint tudjuk, itt épp elnökválasztást rendeznek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére