Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros-szervezet kuratóriumának tagja az Európai Parlament új elnöke

888.hu

2022.01.18. 14:50

Roberta Metsolát az Európai Néppárt (EPP) jelöltjét választották meg az Európai Parlament elnökének kedden a testület strasbourgi plenáris ülésén.

 

A máltai európai parlamenti képviselőt abszolút többséggel, 458 szavazattal, a szavazás első fordulójában választották meg. A Zöldek jelöltje Alice Kuhnke 101, az Európai Baloldal aspiránsa Sira Rego 57 szavazatott kapott. Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció kandidátusa Kosma Złotowski kedden reggel visszalépett a jelöltségtől. A testület 751 képviselőjéből 616-an adtak le érvényes szavazatot.

Metsola kedd reggel a többi jelölthöz hasonlóan röviden ismertette elképzeléseit. Hangsúlyozta, hogy szeretné folytatni a testület előző elnöke, a múlt héten elhunyt David Sassoli „hídépítő” munkáját, valamint alapozna „az európai politika óriásainak, a kereszténydemokrata Helmut Kohl és a szocialista Francois Mitterand életművére”.

„Arra törekszem, hogy Európában újra felfedezzük Kohl és Mitterrand örökségét, hagyjuk magunk mögött a múltba temetkezést, és tekintsünk a jövő felé” – fogalmazott.

Megválasztása utáni nyilatkozatában a többi között arról beszélt, hogy nőként és a testület elnökeként azért akar harcolni, hogy az egyenlőségért folytatott küzdelem ne csak látszat legyen. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az EP soha nem fogja elfogadni azokat, „akik aláássák a demokráciát, a jogállamiságot, a véleménynyilvánítás szabadságát, célpontnak tekintik a nőket és marginalizálják az LMBT-közösséget”.

(Photo by EyePress News / EyePress via AFP)

 

A máltai politikus a LIBE-bizottságban is helyet foglalt, ami azonban érdekesebb, hogy

2020 óta a Friends of Europe nevű szervezet kuratóriumának is tagja.

Hiszünk abban, hogy a partnerség és a szolidaritás Európai Uniója fontos, és hisszük, hogy a globalizációnak globális szabályokra van szüksége ahhoz, hogy mindenki számára működjön. Úgy gondoljuk, hogy itt az ideje egy új, 21. századi társadalmi szerződésnek, amely a békén, a jóléten és a fenntarthatóságon alapul. Támogatjuk a többoldalú világot, amelyben a városok, régiók, államok, nemzetek feletti intézmények, vállalatok és polgárok együttműködnek a közös kihívások megoldása érdekében, és támogatjuk az európai értékeket és szabadságokat” – írja magáról a szervezet.

A Friends of Europe kuratóriumában egyébként ott van a magyarellenes román politikus, Dacian Ciolos, illetve az isiászos Jean-Claude Juncker is.

Ha teszünk egy kis kitérőt és beírjuk a Friends of Europe nevet a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapjára, kiderül, hogy a szervezet jó sok pénzt kapott az elmúlt években Soros György nemzetközi tőzsdespekulánstól.

Az adatbázis szerint a Friends of Europe

  • 2020-ban 25 ezer dollárt,
  • 2019-ben 60 ezer dollárt,
  • 2016-ben 160 ezer dollárt kapott.

Az Alapjogokért Központ gyorselemzésében egyébként azt írja, Metsola

már 2013-ban egy uniós cselekvési tervet javasolt a gender-kérdések vonatkozásában.

A közelmúltban pedig felemelte hangját a lengyel LMBTQ-zónákkal szemben is, követelve az uniós források megvonását az érintett régióktól. A migráció terén Metsola az elmúlt években többször javasolta az illegális migránsok tagállamok közötti szétosztását: nem az erős külső határvédelmet, hanem az kontrollálatlan bevándorlást támogatja.

Összességében elmondható, hogy Metsola ideális jelölt a balliberális-zöld többségű Európai Parlament elnöki székébe a balra tolódó Európai Néppárt részéről: új pozíciójában várhatóan folytatni fogja a migrációpárti, föderalista, a tagállami érdekekkel szembemenő politikát, mely kritikátlanul kiszolgálja a brüsszeli LMBTQ-lobbi érdekeit is”

– fogalmaztak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére