Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

The Wall Street Journal: Soros 128 millió dollárt költött a demokratákra

888.hu

2022.11.09. 11:30

Nem akarta a véletlenre bízni.

 

Mint ismert, az Egyesült Államokban félidős választásokat tartottak. A voksolást megelőző felmérések és az elemzők előrejelzései republikánus áttörést jósolt, ehhez képest a verseny szorosra sikeredett.

 

A Képviselőházban jelenleg 172 hely van a demokratáknál és 199 helyett nyertek eddig a republikánusok. A Szenátus esetében a verseny nagyon szoros, 48-48 jelenleg az állás.

Kevin McCarthy, a republikánusok szövetségi képviselőházi vezetője szerint pártja többséget szerez a törvényhozás alsóházában – és ezzel ő veheti át a demokrata Nancy Pelosi házelnöki helyét is.

McCarthy szerint azonban a republikánusok bizonyosan annyi képviselői helyet szereznek, amivel átveszik a többséget a Képviselőházat eddig uraló demokratáktól.

„Ha hiszel a szabadságban, a kemény munkában és az amerikai álomban, ezek azt mutatják, hogy helyed van a Republikánus Pártban.”
– üzente McCarthy, aki leszögezte, hogy bővíteni kívánják a pártot.

 

A The Wall Street Journal című amerikai lap az Open Secrets nevezetű, a politikai pénzeket nyomon követő platformra hivatkozva azt írja,

Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns a félidős választások legnagyobb adományozója volt.

Megjegyzik, Soros régóta a demokrata politika nagyágyúja, 2021 januárja óta több mint 128 millió dollárt fektetett be a demokrata jelöltekbe és ügyekbe.

A második, harmadik, negyedik és ötödik legnagyobb adományozó ebben a ciklusban mind a republikánusoknak adott, derül ki az Open Secrets adataiból.

Richard Uihlein, Kenneth Griffin, Jeffrey Yass és Timothy Mellon együttesen mintegy 237 millió dollárt adtak. Egy másik demokrata adományozó, Sam Bankman-Fried a 6. helyen áll.

 

Az Open Secrets listája a jelölteknek, pártbizottságoknak és politikai akcióbizottságoknak (PAC) juttatott nyilvánosságra hozott adományokat veszi számba. Nem tartalmazza a névtelenül adott pénzeket.

A Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartása szerint Soros néhány közelmúltbeli adománya Mandela Barnesnak, a wisconsini szenátusi székért küzdő demokratának és Mark Kelly arizonai demokrata szenátornak jutott.

Soros pénzének nagy része ebben a ciklusban egy általa létrehozott szuper PAC-on, a Democracy PAC II-n keresztül folyt be, amely viszont olyan csoportoknak adott, mint a Szenátusi Többség PAC és a Képviselőházi Többség PAC.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére