Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hisztiznek a libsik, hogy nem hordhatnak BLM-es ruhát a munkahelyükön

888.hu

2022.01.10. 16:20

A Whole Foods élelmiszerlánc viszont azt állítja, hogy a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Testületének (NLRB) azon utasítása, hogy engedélyezze alkalmazottai számára a „Black Lives Matter” maszkok viselését, sérti alkotmányos jogait.

Az Amazon tulajdonában lévő Whole Foods 2020 októberében indította a vitát, amikor bejelentette új öltözködési szabályzatát, amely megtiltotta alkalmazottai számára „a ruházaton vagy a maszkon lévő mintákat, az alkalmazottak kötényén lévő gombokat, kitűzőket, a szakadt farmereket, atlétákat és a látható logókat, szlogeneket, üzeneteket vagy bármilyen zászlót tartalmazó pólók viselését” – írja az Insider.

Az év elején több alkalmazott beperelte a Whole Foodsot, azt állítva, hogy felmondással fenyegették meg őket, amiért BLM-maszkot viseltek a munkahelyükön. Bár egy szövetségi bíró 2021 februárjában elutasította az ügyet, az NLRB ügyvédei azzal érveltek, hogy a Whole Foods megsértette a szövetségi munkajogot azzal, hogy megtiltotta az alkalmazottaknak, hogy „Black Lives Matter” jelvényeket viseljenek, és megbüntette azokat az alkalmazottakat, akik mégis megtették.

Tavaly december közepén a Whole Foods visszavágott az NLRB-nek, azt állítva, hogy a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatokról szóló törvény (NLRA) 7. szakaszára hivatkozva megsértették az első alkotmánymódosításhoz fűződő jogait.

A Whole Foods azzal érvel, hogy az NLRA 7. szakasza (amely a munkavállalók kollektív fellépési jogát védi a munkakörülményekkel kapcsolatban) nem terjed ki az alkalmazottak BLM-üzeneteire, amelyeket „politikai és/vagy társadalmi igazságossági beszédnek” neveztek. Beadványában a vállalat azzal érvel, hogy a „BLM” és a kapcsolódó kifejezések „objektíven nem értelmezhetők úgy, hogy a munkahelyi kérdésekkel vagy a munkafeltételek javításával kapcsolatosak”, vagy általában a foglalkoztatási feltételekkel lennének kapcsolatosak.

A Biden elnök által kinevezett Jennifer Abruzzo azt állítja, hogy a munkavállalóknak joguk van „kiállni a faji igazságosságért”.

A Whole Foods szóvivője megvédte a vállalat öltözködési szabályzatát, mondván, hogy az biztosítja az alkalmazottak és a vásárlók számára „a vásárlási élményt, amely teljes mértékben a kiváló kiszolgálásra és a kiváló minőségű élelmiszerekre összpontosít”.

„Nem hisszük, hogy ezt az élményt veszélyeztetnünk kellene azzal, hogy olyan üzeneteket vezetünk be az egyenruhákon, függetlenül a tartalomtól, amelyek eltolják a fókuszt a küldetésünkről”

- közölte a vállalat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére