Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bányában dolgozó törpékért is eljött a woke-izmus

888.hu

2022.01.26. 13:00

A fehér hófehérke után, a bányában dolgozó törpék sem píszík.

 

Peter Dinklage, aki többek között a Trónok Harcában is játszik,

kettős mércével vádolta a Disneyt, amiért a szereplők faji sokszínűségére ügyel, de más káros sztereotípiákat megtart.

„Kicsit meglepett [az a tény], hogy nagyon büszkék voltak arra, hogy egy latin színésznőt választottak Hófehérke szerepére” – mondta Dinklage egy podcastben, Marc Maronnak – „de azért ettől még a Hófehérke és a hét törpe történetét mesélik el”.

Dinklage, akinek a törpeség egy formája, az úgynevezett achondroplasia van, azzal folytatta, hogy a Disney-nek vissza kéne lépnie és újraértékelnie a projektet.

„Egyfelől progresszívek vagytok, de még mindig ezt a kib***ott visszás történetet csináljátok a barlangban élő hét törpéről. Mi a f***t csináltok? Nem tettem eleget az ügy előmozdításáért? Gondolom, nem vagyok elég hangos” – mondta a színész.

A Disney azóta közleményben reagált.

Hogy elkerüljük az eredeti animációs filmből származó sztereotípiák megerősítését, más megközelítést alkalmazunk ezzel a hét karakterrel kapcsolatban, és már konzultáltunk a törpék közösségének tagjaival.„

– írta meg a The Guardian.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére