Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fehér Ház harcol a kiskorúak nemváltásáért

Biró András

2022.04.15. 11:50

A Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki erős kritikával illette azon, az amerikai Arizona és Oklahoma államokban aláírt törvényjavaslatokat, amelyek megtiltják a kiskorú transzneműek nemváltását, valamint megtiltják a „transznők” – ám valójában biológiailag férfiak – részvételét a női sportokban. A hazai balliberális oldal következetesen álproblémának titulálja a transzlobbi nyomulását, miközben az Egyesült Államokban egyre elkeseredettebb harcot folytatnak a józan ész oldalán álló konzervatívok.

 

Transzszexuális nőellenesség Nyugaton

Arizona és Oklahoma állam republikánus kormányzói, vagyis Doug Ducey és Kevin Stitt egyaránt olyan törvényjavaslatot írtak alá, amely megtiltja, hogy magukat nőként identifikáló biológiai férfiak tisztességtelen fizikai előnyüket kihasználva fiatal nők élsportolói ambícióit törjék derékba. A döntés meghozatalára azért volt szükség, miután az elmúlt hónapokban nagy port kavart, hogy a férfi 200 méter vegyes kategóriában 554. helyen rangsorolt Will Thomas – aki újonnan, „nőként” Lia Thomas név alatt versenyez – esélyt sem hagyva dominálja női versenytársait. Miután a transznemű úszó az amerikai egyetemi NCAA úszóbajnokság 500 yardos szabadfogású versenyét megnyerte, a nők jogaiért küzdő szervezetek okkal háborodtak fel, de még a férfiként tízpróbában olimpiai bajnoki címet szerző Caitlyn Jenner is kifakadt, hogy a verseny jogos győztese Emma Weyant, vagyis a másodikként végző nő.
„Nincs ebben semmi transzfóbia, vagy transzellenesség, szimplán csak józan ész.”
fogalmazott Jenner.

Lia Thomas esete egyébként kellően rávilágít, hogy a nyugati progresszívok milyen mértékben veszítették el a kapcsolatot a valósággal. Miközben minden probléma forrásaként a „fehér, patriarchális, ciszheteroszexuális” rendszer elnyomását nevezik meg, az ellen már nem emelik fel a szavukat, hogy egy magát nőnek képzelő biológiai férfi fizikai adottságainál fogva játszi könnyedséggel kerekedik felül női versenytársain, sőt még ünneplik is a helyzetet.

Egyre szembetűnőbb, hogy a „haladó Nyugaton” milyen méreteket ölt a transzszexuális nőellenesség.

 

Célkeresztben: a kiskorúak

Arizona kormányzója, Doug Ducey egy olyan törvényjavaslatot is jóváhagyott, amely többek között megtiltja a nemváltó műtéteket 18 éven aluliak számára és megtiltja az abortuszt a terhesség 15. hetét követően. A Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki „veszélyesnek és károsnak” ítélte meg a döntést, Twitteren megosztott gondolatai szerint „ezek a törvények elfogadhatatlanok, ezért harcolni fogunk az igazságért és egyenlőségért”.

Psaki kifogásolta, hogy „az Alabamához hasonló államok megakadályozzák, hogy a transznemű kiskorúak megfelelő ellátásban részesüljenek egészségügyi szakemberek által, ez pedig a szövetségi törvény mellett az alkotmányt is sérti”. Meglátása szerint

minden jelentős egészségügyi szervezet egyetért abban, hogy a nemátalakítás minden transznemű gyerek számára potenciálisan életmentő lehet.”

 

Felteszi azon „fontos kérdést” is, hogy azt ezt megakadályozni kívánó törvények milyen célt szolgálnak? A Fehér Ház szóvivője úgy látja, hogy „az Egyesült Államokban élő LMBTQI+ gyerekeknek joga van eldönteni, hogy kik akarnak lenni, anélkül, hogy a szüleik vagy orvosaik börtönbe kerülnének, csak azért, mert segíteni akarnak nekik és szeretik őket”. Azt viszont örömmel jelentette be, hogy Biden elnök nemcsak szóban, hanem tettekben is elkötelezett, hogy minden amerikaiért küzdjön, és nem hezitál, hogy ezeket a – renitensnek titulált – államokat felelősségre vonja”.

Psaki szavaiból egyértelműen levonható az a következtetés, hogy a progresszív napirend képviselői már a látszatra sem adnak, és gyakorlatilag nyíltan propagálják a kiskorú gyerekek nemátalakításhoz való jogát. A folyamat főleg annak fényében kétségbeejtő, hogy napjaink progresszív korszelleme – ahogyan erre egy 2018-as tanulmány is rávilágított – a legalapvetőbb kamaszkori problémákra (szorongás, időszakos depresszió) a nemváltást javasolja megoldásként. Már arra is egyre több példa adódik, hogy a hormonterápiára, vagy drasztikusabb esetben akár nemváltásra rábeszélt gyerekek megbánják döntésüket, és perelik be azokat a szervezeteket, amelyek nemi diszfóriájuk mélyreható kivizsgálása nélkül beszélték rá őket a visszafordíthatatlan transzformációra.

Magyarországon a balliberális oldal által gyakran artikulált vélemény, hogy a transzlobbi gyerekeket célzó nyomulása különösen hazánkban, de egyébként a világban sem egy létező probléma. A vitából egyébként azért sem lehet kimaradni, mivel az amerikanizáció következtében egyes nyugati országokban – például az Egyesült Királyságban, Hollandiában, vagy Svédországban – egyre inkább teret hódít a gyerekeket célzó LMBTQ-ideológia.

 

Azonban ahogy az amerikai példa is rávilágít, igenis szükség van a gyermekek védelmére, hiába a balliberális oldal valóságtagadása és élcelődése a „nemváltó óvodásokon”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére