Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A férfiak után már a transzok se rögbizhetnek többé a lányokkal

888.hu

2022.08.12. 11:20

Az írek nemet mondtak a gender-bolondériára.

 

Az Ír Rögbi Szövetség (IRFU) bejelentette, hogy

 

az ír és észak-írországi transz rögbijátékosok többé nem versenyezhetnek a női osztályban.

 

A döntést azt követően hozták meg, hogy a sportág nemzetközi irányító testülete, a World Rugby az év elején megtiltotta a férfi játékosoknak, hogy a női osztályban versenyezzenek.

 

Az erő, az állóképesség és a testalkat terén a férfi pubertáskor okozta előnyök jelentősek, melyek a tesztoszteron elnyomása után is megmaradnak.”

– áll az IRFU közleményében.

 

A szabály azonban azon női játékosokra nem vonatkozik, akik a férfi divízióban szeretnének játszani. Ehhez pusztán alá kell írniuk valamiféle lemondó nyilatkozatot, meg átesni egy kockázatelemzésen. (Érthetetlen ez a döntés, hiszen ezek alapján a férfiak nem játszhatnak lányokkal, de a lányok – ha úgy döntenek – akár játszhatnak férfiakkal? – szerk.)

Az IRFU közölte, hogy a friss szabálymódosítás csak két olyan férfi játékost érint, akik jelenleg a női divízióban versenyeznek. A liga közölte, hogy nekik más lehetőségeket fognak felajánlani, hogy a sportágban maradhassanak, ilyen lehet például az ún. érintésmentes rögbiben, ahol a játékosok nem ütközhetnek egymással.

 

Továbbra is kiállunk az LMBT+ közösség mellett, és bár elfogadjuk, hogy ma néhányan csalódottak lehetnek a döntés miatt, szeretnénk még egyszer hangsúlyozni nekik – mindenkinek van helye a rögbiben.”

– magyarázta Anne Marie Hughes, a Spirit of Rugby menedzsere, aki egyben az IRFU szakpolitikai csapatának is tagja.

 

A rögbi csak a legutóbbi nagy nemzetközi liga, amely elkezdte korlátozni a transznemű játékosok versenyzési lehetőségét a sportág női szakosztályaiban. A nyár elején a FINA, az úszás nemzetközi irányító testülete kitiltotta a versenyekről azokat a férfiakat, akik 12 éves koruk után kezdték el a tesztoszteronkezelést.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére