Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A haladók szerint nem jutnak tisztességtelen előnyhöz a transznemű sportolók

888.hu

2022.04.20. 21:00

Közvéleménykutatással bizonyítják!

 

Az egyik vezető ausztrál egyetem, a Monash University által készített tanulmány szerint a nők kevesebb mint negyede (24 százalék) gondolta úgy, hogy
„a transz sportolók tisztességtelen előnyt élveznek, ha női sportcsapatban játszanak”
.

 

Ezzel szemben a megkérdezett férfiak közel fele (46 százalék) vélte úgy, hogy a transz nők „tisztességtelen előnyt” élveznek, amikor női csapatban játszanak.

 

A kutatás – amely hat különböző sportág sportolóit kérdezte meg 12 véletlenszerűen kiválasztott klubból – akkor készült, amikor Scott Morrison ausztrál miniszterelnök támogatta azt a kampányt, amely a transznemű nők női sportágakban való versenyzésének betiltását célozza.

 

A törvényjavaslat lehetővé tenné a sportegyesületeknek és a kluboknak, hogy

kizárják a transznemű nőket az ország egynemű sportágaiból.

 

Morrison nézetei amerikai álláspontot tükröznek, mely szerint törvényben tiltják a transz-nők sportban való részvételét. Az utóbbi időben nagy port kavart Lia Thomas transznemű úszónő esete, aki pofátlanul nagy győzelmeket aratott az egyetemi úszóversenyeken.

 

Eddig több állam is létrehozott ilyen jogszabályokat 2022-ben: Iowa, Utah, Oklahoma és Arizona csak márciusban fogadta el a tilalmat.

 

Az Egyesült Királyságban Boris Johnson miniszterelnököt azért bírálták, amiért azt merte mondani, hogy a „biológiai férfiak” nem versenyezhetnek a női sportokban, alig néhány héttel azután, hogy eltörölte a transzátalakító terápia betiltását.

 

Nem hiszem, hogy biológiai férfiaknak női sporteseményeken kellene versenyezniük.”

– mondta a Sky Newsnak egy április 6-i kórházlátogatáson, majd hozzátette: „Lehet, hogy ez ellentmondásos dolog, de nekem ez tűnik ésszerűnek.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére