Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A holland kormány városokat kötelez arra, hogy több menedékkérőt fogadjanak be

888.hu, MTI

2021.12.14. 17:20

A holland ügyvivő kormány arra kötelezi Rotterdamot és a körzet három másik városát, Enschedét, Gorinchemet, illetve Venrayt, hogy több menedékkérőnek nyújtsanak elhelyezést, az év végéig ezeknek a településeknek legalább 2000 férőhelyet kell létrehozniuk – írta kedden a helyi sajtó.

 

Kajsa Ollongren belügyminiszter és Ankie Broekers-Knol igazságügyi államtitkár a holland parlamentnek címzett nyilatkozatában azt írta: a kabinetnek azért kellett erről rendelkeznie, mert folyamatosan érkeznek a menedékkérők Hollandiába.

„Az utóbbi időben próbáltuk arra ösztönözni az önkormányzatokat, hogy maguk teremtsenek több férőhelyet, de ez nem volt elég sikeres a jelenlegi válság kezeléséhez. Ezért kell nemzeti szinten rendelkezni. Nem zárható ki, hogy a közeljövőben más önkormányzatok is kapnak effajta utasításokat” – hívták fel a figyelmet a kormány tagjai.

A kormány elismerte, hogy rendkívüli lépésről van szó a közigazgatási együttműködésben, de a kabinet szerint a jelenlegi „vészhelyzet” ezt szükségessé teszi.

Ollongren és Broekers-Knol rámutatott: csökkenteni kell a szükségszállások számát, nem fogadható el, hogy a menedékkérőket kempingágyakkal teli sportcsarnokokban helyezik el, és hetente költöztetik őket egyik helyről a másikra.

„Az ilyen instabil körülmények sok kényelmetlenséget okoznak az önkormányzatoknak, a lakosoknak és a menedékkérőknek is” – tették hozzá.

A kormány utasítása értelmében a menedékkérők befogadásával foglalkozó központi ügynökség az adott önkormányzatokkal együttműködve határozza meg, hogy milyen létesítményeket jelöljenek ki befogadóközpontnak, és hogyan tegyék azokat alkalmassá a hosszabb távú működésre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére