Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A konzervatívok lényegesen boldogabbak, mint a liberálisok

888.hu

2022.10.23. 15:00

Kikutatták.

 

A liberálisok, különösen a liberális nők, a 18–55 év közötti konzervatív társaikhoz képest lényegesen kisebb valószínűséggel elégedettek az életükkel és a mentális egészségükkel.

Ez a nagy tanulsága a YouGov és a Deseret News 2022-es American Family Survey című új felmérésének, amely szerint

a liberálisok mintegy 15 százalékponttal kisebb valószínűséggel mondják azt, hogy „teljesen elégedettek” az életükkel, mint a konzervatívok.

 

 

A felmérés megállapítja továbbá, hogy a liberálisok 18 százalékponttal kisebb valószínűséggel mondják, hogy „teljesen elégedettek” a „mentális egészségükkel”, mint a konzervatívok.

A vizsgált korcsoportban a liberális nőknek csak 15%-a „teljesen elégedett” az életével, míg a konzervatív nők 31%-a; hasonlóképpen a liberális nőknek csak 15%-a „teljesen elégedett” a mentális egészségével, míg a konzervatív nők 36%-a.

 

 

Két családi tényezőnek sok köze van ehhez az ideológiai szakadékhoz: a családi állapot és a családi elégedettség. Tekintettel arra, hogy a 18–55 év közötti konzervatívok körülbelül 20 százalékponttal nagyobb valószínűséggel házasok, valamint 18 százalékponttal nagyobb valószínűséggel elégedettek a családjukkal, a tanulság nyilvánvaló. A házasság és a család szorosan összefügg a boldogsággal és különösen a személyes mentális egészséggel.

 

 

Családi téren a konzervatív amerikaiak (igaz, nem a politikusok) jelentős előnyben vannak, nagyrészt azért, mert nagyobb valószínűséggel vallják azokat a családközpontú értékeket és erényeket, amelyek a házasság és a teljes családi élet felé terelik őket. Ez különösen igaznak tűnik a konzervatív nőkre, akik a családi életükkel való legmagasabb szintű elégedettségről számolnak be.

 

Forrás: unherd.com

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére