Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A létező legtipikusabb módon bírta betámadni a Fekete Párduc sztárja Martin Scorsesét

Forisek Ádám

2019.11.12. 15:18

Chadwick Boseman szerint Martin Scorsese azért nem értette a Fekete Párducot, mert fehér.
Martin Scorsese az elmúlt időszakban azzal került a reflektorfénybe, hogy nekiment a szuperhősfilmeknek, mint mondta,
ezek a filmek leginkább olyanok, mint a vidámparkok. A valódi filmek ugyanis érzelmi, pszichológiai tapasztalatokat igyekeznek tolmácsolni a nézőnek.
Hollywood állóvizét ezzel (akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Viharsziget, A Wall Street farkasa vagy a Némaság) rendesen felkavarta Scorsese. Chadwick Boseman, aki a Marvel-univerzumban Fekete Párducot alakítja, a létező legtipikusabb reakciót tudta bejátszani Scorsese kritikáira, elmondása szerint egy filmet biztos félreértett Scorsese, ami persze nem más, mint amiben ő játssza a főszerepet.
Ha látta a Fekete Párducot, biztosan nem értette. Nem értette, hogy abban a filmben a bizonytalanság érzése dominál. Az az érzés, hogy a feketék nem tudják, mi fog történni. Mert nekünk soha nem voltak szuperhőseink. Mi azt hittük, hogy a fehérek majd kiirtanak minket, ott volt a lehetőség, hogy el fogunk tűnni.

Hogy pontosan milyen faji genocídiumra gondolt Boseman, nem világos. Emellett a színész fehérellenes kirohanása azért is áll ingatag lábakon, mert a Fekete Párduc karakterét is fehér embereknek köszönheti, azaz Stan Leenek és Jack Kirbynek.

Lassan egyébként trendnek számít Hollywoodon belül, hogy amikor valamit megpróbálnak polkorrektté tenni, és nem lesz belőle osztatlan siker, „félreértéssel” magyarázkodnak a szupersztárok. Boseman ennek a példáját mutatta be, de Cate Blanchett színésznő ugyanígy utasította vissza a teljes női gárdával operáló Ocean's 8 – Az évszázad átverése című filmet ért kritikákat. Blanchett akkor azt mondta, hogy a férfiak a „félreértés prizmáján” keresztül fogják a filmet nézni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére