Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akár 14 évesen is lehet nemet váltani Spanyolországban 

888.hu

2021.06.24. 13:30

Ha az új jogszabály életbe lép, nem lesz szükség orvosi jelentésekre, tanúkra vagy bizonyítékokra ahhoz, hogy 14 éves kortól bárki módosítsa a nemét.

 

A tervezet alapján ha valaki elmúlt 14 éves, és transzneműnek érzi magát, elég kitöltenie egy papírt és három hónapot várnia ahhoz, hogy nemátalakító műtéten eshessen át. Ezzel a spanyol törvényhozásnak az a célja, hogy minél egyszerűbben lehessen nemátalakító műtétet kérvényezni, így elősegítve a tényleges egyenlőséget a nemi identitások között.

De ezzel sincsenek teljesen megelégedve a LMBTQ-szervezetek, mert szerintük még lejjebb kellene vinni a korhatárt.

Az LMBTQ-csoportok arra kérték a spanyol törvényhozást, hogy ne 14 éves kortól, hanem már 12 év alatt is lehessen nemváltó műtétet kérvényezni.

A Leszbikusok, Melegek, Transzszexuálisok és Biszexuálisok Állami Szövetségének (FELGTB) elnöke, Uge Sangil örömmel fogadta a törvénytervezetet, majd hozzátette, hogy

Spanyolországnak mércévé kell válnia Európa számára a nemi önrendelkezés kérdésében”

– írta meg az El Mundo.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére