Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alig pár napja tart a vb, de már voltak ügyek a szivárványozásból

888.hu

2022.11.23. 15:00

Miközben a nagy csapatok sztárjai becsicskultak a FIFA fenyegetőzésé hallattán, mások nem igazán foglalkoztak a katari szigorú szabályokkal.

 

Mindenkit szívesen látunk. Nem korlátozunk senkit nemzetiség, nem, irányultság, faj és vallási alapon. (...) A biztonság a legfontosabb és nem faji, vallási, irányultsági alapon nézünk rá. A szurkolók biztonsága szempontjából tekintünk rá. (...) Katar egy konzervatív ország. Katar egy szerény ország. A vonzalom nyilvános kimutatását általában elítélik. Azt javasolnám, hogy vegyék figyelembe, hogy Katar egy konzervatív ország. És itt mindenkire gondolok, nemtől és szexuális irányultságtól függetlenül.”

– mondta Nasser Al Khater, világbajnokság vezérigazgatója.

 

 

Mint ismert, a Nemzetközi Labdarúgó-Szövetség (FIFA) minden csapatot befenyített, ha OneLove szivárványszínű karszalagot merészelnek viselni, akkor büntetésre számíthatnak.

A hőscincér labdarúgóknak persze az inukba szállt a bátorságuk, hirtelen nem fontos az LMBTQ. Mint ismert, Katarban büntetik a homoszexualitást.

Az irániak mondjuk az esetleges halálbüntetést is be merték vállalni, amikor úgy döntöttek, hogy a himnuszukat nem éneklik, de mindegy.

 

A futballisták megijedtek, mások viszont simán bevállalták.

Következmények is lettek.

Egy amerikai újságírót például nem engedtek be Wales és az Egyesült Államok összecsapására, mert egy szivárványos focilabdát ábrázoló pólót viselt. Állítólag le akarták vele vetetni.

 

 

Egy másik esetben Jon Pagh, a TV2 Sport dán riportere épp a világbajnokságról készült tévériportot készíteni, amikor egy katari tisztviselő odament hozzá, és felszólította, hogy vegye le a OneLove karszalagját.

 

 

A német köztévé kommentátora, Claudia Neumann hétfőn este az Egyesült Államok–Wales-mérkőzés közben szivárványos karszalagot és pólót viselt.

Az illetékes hatóságok azonban érezhetően túltolják a biciklit.

 

Egy incidens során Victor Pereira brazil újságírót környékezték meg, mert egy regionális brazil zászlót LMBTQ-zászlónak néztek.

Az újságírónak még a telefonját is elvették.

 

Helle Thorning-Schmidt korábbi dán miniszterelnök a Dánia – Tunézia (0–0) meccset tekintette meg a helyszínen és felvett egy szivárvány-színekkel tarkított ruhát.

(Photo by Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT

 

A világbajnokság biztonságos lebonyolításáért felelős Abdulaziz Abdullah Al Ansari vezérőrnagy még áprilisban azt nyilatkozta, hogy szivárványos zászlókat vehetnek el a szurkolóktól, hogy megvédjék őket a támadásoktól.

 

Ha ő (egy szurkoló – a szerk.) felemeli a szivárványos zászlót, és én elveszem tőle, az nem azért volt, mert tényleg el akartam venni, hogy tényleg megsértsem őt, hanem hogy megvédjem.”

– mondta Al Ansari az AP-nek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére