Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Át akarják nevezni James Webb űrtávcsövét, mert a feltaláló LMBTQ-ellenes volt

888.hu

2021.07.26. 17:50

Az év elején négy csillagász petíciót indított a távcső átnevezésére, mert Webb az 1950-es években állítólag részt vett az állami kutatási szervezeteknél az LMBTQ-emberek ellen irányuló tisztogatásban.

 

James Webb a hidegháború korszakában sokáig vezette a NASA-t, és számos űrmissziót felügyelt, beleértve az Apollo-programot is, 1961 és 1968 között.

Az év elején négy csillagász petíciót indított a távcső átnevezésére Webb állítólagos részvétele miatt az állami LMBTQ-ellenes tisztogatásban, és azt írta a Scientific Americannek, hogy a NASA-nak egy olyan örökségre kell reflektálnia, amely „a legjobb esetben is bonyolult, és amelyben a legrosszabb esetben bűnrészes”.

A petícióhoz 1250 aláírást gyűjtöttek össze, és most a NASA megbízott főtörténésze, Brian Odom levéltári dokumentumok segítségével vizsgálja a Webb elleni bizonyítékokat.

Rolf Danner, a NASA kaliforniai Pasadenában található sugárhajtómű-laboratóriumának csillagásza, az Amerikai Csillagászati ​​Társaság szexuális orientációval és a csillagászatbeli nemi kisebbségekkel foglalkozó bizottságának elnöke a Nature-nek elmondta: „Fontos megvizsgálni, hogy mi történt, és mik a tények, majd kérdezzük meg magunktól: ugyanezt a döntést hoznánk meg most is?

Odom szerint a Covid-19-járvány akadályozta a nyomozást, és a NASA nem adott határidőt a döntés meghozatalára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére