Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az afrikai és közel-keleti fiatalok közel fele el akarja hagyni a szülőföldjét

888.hu

2020.10.09. 13:01

Négyezer embert kérdeztek meg a felmérésben.

Az észak-afrikai és a közel-keleti fiatalok közel fele azt mondja, hogy vagy „aktívan próbál migrálni”, vagy azt fontolgatja, hogy másik országba költözik – derül ki a 12. ASDA’A BCW Arab Ifjúsági Felmérésből.

A kutatást négyezer 18 és 24 év közötti fiatal bevonásával végezték el, 17 országban. Az adatok szerint

a megkérdezettek 42 százaléka el akarja hagyni a hazáját, 40 százalék pedig fontolgatja, hogy véglegesen egy másik országba költözik.

A válaszadók 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy lépéseket tett egy másik országba való költözés érdekében, és csak 32 százaléka mondta, hogy soha nem hagyja el országát.

A felmérés szerint a migrálni szándékozó fiatalok aránya Libanonban a legmagasabb, 77 százalék, míg Líbiában 69, Jemenben 66, Irakban pedig 65 százalék.

Az elmúlt években készült hasonló felmérések azt is kimutatták, hogy más régiókban, például Afrika szubszaharai térségében is sokan gondolnak a migrációra. 2018-ban a Pew Research Center tanulmányából kiderült, hogy a Szaharától délre fekvő afrikai országok 1,1 milliárdos népességének kétharmada öt éven belül Európába vagy az Egyesült Államokba szándékozik kivándorolni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére