Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az iskola arra kötelezte a négyéves gyereket, hogy vegyen részt a Pride-on 

888.hu

2021.07.19. 07:00

Pert indított egy londoni anyuka, miután az iskola arra kötelezte a fiát, hogy részt vegyen a Pride-felvonuláson. Mint kiderült, az iskolával több szülőnek is volt összetűzése, miután a gyerekek a szülők akarata ellenére részesültek LMBTQ-témájú oktatásban.

 

Izzy Montague pert indított fia londoni általános iskolája ellen elnyomás, diszkrimináció és az emberi jogok megsértése miatt, miután az intézmény arra kényszerítette akkor még csak négyéves gyermekét, hogy vegyen részt a Pride felvonuláson – írta meg a V4NA.

Keresztény vallására hivatkozva Montague kérte az iskolaigazgatót, hogy fiának ne kelljen részt vennie a felvonuláson, ezt azonban megtagadták tőle.

Később kivette gyerekét az intézményből. Mint mondta, azért hozta el kisfiát az iskolából, mert az szeretné, ha a fia oktatásban részesülne, nem pedig befolyásolásban.

„Kiállok az álláspontom mellett, hogy felhívjam rá más szülők figyelmét is, mi folyik az általános iskoláinkban” – nyilatkozta Izzy Montague a Christian Headlinesnak. A bíróságon az anyát a Christian Legal Centre képviseli. A jogi szervezet már számtalan esetben nyújtott segítséget keresztényeknek, akiket vallási meggyőződésük miatt diszkrimináltak, vagy próbáltak ellehetetleníteni.

A szervezet vezérigazgatója az ügy kapcsán kiemelte, hogy ez az eset is rávilágít arra, milyen káoszra számíthatnak a szülők az iskolákban a következő években. Mint mondta, úgy tűnik, hogy akik teljes elfogadást és sokszínűséget hirdetnek, nem gyakorolják azt. Mint mondta,

a gyerekekre rákényszerítik a különböző ideológiákat, és a szülőknek egyszerűen nincs módjuk rá, hogy gyermekeiket saját vallási vagy filozófiai felfogásuk szerint tanítsák.

„Nem arról van szó, hogy burokban akarok élni, hanem arról, hogy a szülők saját maguk adhassák át véleményüket a gyereküknek a világról” – tette hozzá Izzy Montague a Good Morning Britain című műsorban nyilatkozva.

A Christianity Daily hírportál rámutat, hogy az iskola igazgatójának, Papasnak korábban is volt összetűzése szülőkkel.

2018-ban 14 keresztény szülő élt panasszal, mert gyerekének részt kellett vennie a Pride-on és a különböző LMBTQ-témájú tanórákon és foglalkozásokon.

Papas akkor csak annyit reagált, hogy az iskola a homofóbia ellen van.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére