Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezártak egy mecsetet Franciaországban a dzsihád támogatása miatt

888.hu

2021.12.29. 17:10

Gyűlöletre, erőszakra és dzsihádra buzdított az imám a mecsetben.

 

A francia beauvais-i nagymecset bezárását hat hónapra rendelték el, mivel a hatóságok szerint a prédikációk „gyűlöletre”, „erőszakra” és „dzsihádra” buzdítottak. A kedden bejelentett végzés 48 óra múlva válik végrehajthatóták, bár a mecset ügyvédje állítólag ideiglenes intézkedést kért a végzés ellen.

A Le Monde beszámolója szerint

Gérald Darmanin francia belügyminiszter december 14-én jelentette be először, hogy intézkedéseket hoznak a mecset bezárására.

„Kezdeményeztük a beauvais-i mecset bezárását, mivel teljesen elfogadhatatlan, ahogyan a keresztények, a homoszexuálisok és a zsidók ellen hergelnek” – mondta Darmanin.

Ez messze nem az első eset, hogy Franciaországban bezárnak egy mecsetet a prédikációi miatt, tavaly októberben több mecsetet is bezártak a tanításaik miatt.

A Le Monde beszámolója szerint a állítólag felfüggesztett imámot azzal vádolják, hogy „kötelességként” hirdeti a dzsihádot, valamint védelmezi „az iszlám szigorú és radikális gyakorlatát és a vallási szabályok felsőbbrendűségét a pozitív joggal szemben, amellyel kapcsolatban legitimálja az engedetlenséget”.

Végül a prédikátor állítólag azt szorgalmazta, hogy a muszlimok „szakítsanak a köztársasággal”, és „menjenek el odáig, hogy a nem muszlimokat ellenségnek állítsák be”.

A lap szerint azzal is megvádolták, hogy „gyűlöletre” és „bizonyos emberkategóriák, például a zsidók, a keresztények vagy a homoszexuálisok elleni diszkriminációra” szólított fel.„ A mecset bezárásának elrendelésére akkor került sor, amikor számos francia muszlim csoport beleegyezett, hogy aláírja az új kormányzati chartát, és ezzel elkötelezi magát amellett, hogy az országon belül elzárkózik a külföldi befolyástól és a politikai iszlámtól – írta meg a Breitbart.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére