Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezártak egy mecsetet Franciaországban a dzsihád támogatása miatt

888.hu

2021.12.29. 17:10

Gyűlöletre, erőszakra és dzsihádra buzdított az imám a mecsetben.

 

A francia beauvais-i nagymecset bezárását hat hónapra rendelték el, mivel a hatóságok szerint a prédikációk „gyűlöletre”, „erőszakra” és „dzsihádra” buzdítottak. A kedden bejelentett végzés 48 óra múlva válik végrehajthatóták, bár a mecset ügyvédje állítólag ideiglenes intézkedést kért a végzés ellen.

A Le Monde beszámolója szerint

Gérald Darmanin francia belügyminiszter december 14-én jelentette be először, hogy intézkedéseket hoznak a mecset bezárására.

„Kezdeményeztük a beauvais-i mecset bezárását, mivel teljesen elfogadhatatlan, ahogyan a keresztények, a homoszexuálisok és a zsidók ellen hergelnek” – mondta Darmanin.

Ez messze nem az első eset, hogy Franciaországban bezárnak egy mecsetet a prédikációi miatt, tavaly októberben több mecsetet is bezártak a tanításaik miatt.

A Le Monde beszámolója szerint a állítólag felfüggesztett imámot azzal vádolják, hogy „kötelességként” hirdeti a dzsihádot, valamint védelmezi „az iszlám szigorú és radikális gyakorlatát és a vallási szabályok felsőbbrendűségét a pozitív joggal szemben, amellyel kapcsolatban legitimálja az engedetlenséget”.

Végül a prédikátor állítólag azt szorgalmazta, hogy a muszlimok „szakítsanak a köztársasággal”, és „menjenek el odáig, hogy a nem muszlimokat ellenségnek állítsák be”.

A lap szerint azzal is megvádolták, hogy „gyűlöletre” és „bizonyos emberkategóriák, például a zsidók, a keresztények vagy a homoszexuálisok elleni diszkriminációra” szólított fel.„ A mecset bezárásának elrendelésére akkor került sor, amikor számos francia muszlim csoport beleegyezett, hogy aláírja az új kormányzati chartát, és ezzel elkötelezi magát amellett, hogy az országon belül elzárkózik a külföldi befolyástól és a politikai iszlámtól – írta meg a Breitbart.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére