Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bogarakat etetnének iskolás gyerekekkel

888.hu

2022.06.01. 13:10

Alternatív protein, mit nem értesz?

 

A tudomány oltárán mindent fel lehet áldozni. Úgy tűnik, hogy a gyerekeket is. Legalábbis Wales-ben ezzel próbálkoznak.

A Mirror beszámolója szerint a walesi gyerekek hozzászoktak már az olyan kajákhoz, mint a fish & chips, meg a lasagne, meg a bolognai spagetti.

Most azonban

négy walesi általános iskola diákjai tudósok és tanárok által szervezett workshopokon vesznek részt, hogy tájékoztassák őket az olyan „alternatív fehérjék”, mint a bogarak fogyasztásának előnyeiről.

 

A menüben lesznek növényi alapú ételek, és ehető rovarok, attól függően, hogy az Élelmiszer-szabványügyi Hivatal jóváhagyta-e az új élelmiszereket.

A Journal of Cleaner Production című folyóiratban megjelent tanulmány szerint

a rovarfarmok 75%-kal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki, mint a baromfifarmok.

Mivel az Egyesült Királyságban az emberek a fenntarthatóbb táplálkozás felé fordulnak, a rovaralapú táplálkozásban kételkedők is örömmel értesülhetnek arról, hogy az ehető bogarak gazdagok fehérjében, antioxidánsokban, vitaminokban és más tápanyagokban.

A projekt ezen a héten kezdődik, célja, hogy a gyerekek „alternatív fehérjékkel” kapcsolatos ismereteit fejlesszék. Nem PC nyelven, ezt programozásnak hívják. Ennek feltárására felméréseket, workshopokat, interjúkat és fókuszcsoportokat használnak majd.

A kutatók összefogtak a tanárokkal, és remélik, hogy a négy- és 11 évesek hajlandóak lesznek kipróbálni néhány egzotikusabb ételt.

Európa-szerte már ma is általánosnak számít az alternatív fehérjeforrások, például a rovarok fogyasztása.

Az International Platform of Insects for Food and Feed (IPIFF) 2020-as tanulmánya szerint

2019-ben 9 millió európai fogyasztó evett rovarokat, és ez a szám 2030-ra várhatóan 390 millióra nő.

 

Februárban egyébként az Európai Bizottság is belépett a buliba, ugyanis

engedélyezte a házi tücskök (Acheta domesticus) új élelmiszerként, vagy élelmiszer-összetevőként történő forgalmazását az Európai Unióban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére