Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy belga nő eutanáziát kért, miután férfivá operálása után sem volt elégedett magával

888.hu

2021.09.02. 12:30

Belgium a nemváltás szabályozásában az egyik legliberálisabb ország a világon. Az ottani törvények szerint egy efféle beavatkozás már orvosi szakvélemény nélkül, sima közigazgatási eljárás keretében is igényelhető. A progresszívok szerint ez maga a mennyország, azonban ennek az árnyoldalairól sem szabad megfeledkezni.

 

Nathan Verhelst nyolc évvel ezelőtti megrázó esete talán ez egyik legékesebb bizonyíték arra, hogy a progresszív baloldal által kínált „transztörvények” akár emberéletekbe is kerülhetnek.

Verhelst nőnek született, egy négygyermekes család utolsó, nem kívánt gyermekeként. Felnőttkorára már nem érezte magát jól nőként. A problémát orvosolandó több műtétet is végrehajtottak rajta, hogy férfivá válhasson. Ő azonban a sokadik visszafordíthatatlan műtét után is elégedetlen volt új kinézetével. A melleit túl nagynak, a péniszét túl kicsinek találta.

Arra készültem, hogy majd (férfiként) hódítani fogok, de amikor először megláttam magam a tükörben, nem tetszett az új testem”

– nyilatkozta akkoriban.

A történet tragikus fordulata az eutanázia belgiumi 2012-es legalizációjával következett be. A műtétek után is csalódott Verhelst beadta kérelmét, amelyet első alkalommal elutasítottak. A második próbálkozásnál azonban az eutanáziabizottság elfogadta kérelmét, elviselhetetlen pszichikai szenvedésre való hivatkozással.

Voltak boldog pillanataim, de összességében a rossz volt a meghatározó. 44 évvel tovább maradtam a földön, mint kellett volna”

– nyilatkozta halála előtt.

Belgiumban azonban egy ilyen eset után sem áll meg a liberalizáció. A genderügyi politikusok, például Sarah Schlitz, a belga kormány zöldpárti genderügyi államtitkára és a genderkérdést zászlajukra tűző civil szervezetek a világ egyik legliberálisabb rendszerét sem tartják „eléggé liberálisnak”, ezért még inkább ki akarják szélesíteni a jogi szabályozás kereteit. Most azt mondják, és ehhez egy legfelsőbb bírósági döntés szolgáltatja az alapot, hogy a jelenlegi szabályok nem veszik figyelembe a nem bináris vagy változó nemű, transzfluid személyek jogait, utóbbiak számára például azt kellene törvényben garantálni, hogy „folyamatosan változtathassák a nemüket” – mondta Michel Pasteel, a férfiak és nők közötti egyenlőséggel foglalkozó intézet igazgatója a belga közszolgálati televíziónak adott interjújában – írja az Origo.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére