Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy chicagói egyház a „fehérségtől való böjtölést” hirdeti a nagyböjti időszakban

888.hu

2022.04.08. 16:30

A Turning Point USA szerint az egyház egy táblát is kifüggesztett az épület előtti gyepre, amelyen az áll, hogy „a fekete emberek, őslakosok és színes bőrűek hangja köré építjük istentiszteleti életünket”.

 

A First United Church of Oak Park bejelentette, hogy a nagyböjtöt úgy fogja megünnepelni, hogy lemond a liturgikus rendekről és a fehérek által írt zenéről.

 

Az istentiszteleteinken a nagyböjt alatt nem használunk semmilyen zenét vagy liturgiát, amelyet fehérek írtak vagy komponáltak. Zenénk az afroamerikai hagyományokból, dél-afrikai szabadságdalokból, indián hagyományokból és még sok-sok másból fog meríteni.”

– áll a gyülekezet honlapján közzétett nyilatkozatban, amelyet a New York Post közölt.

A First United a nagyböjt kezdetén, a március 6-i vasárnapi istentiszteleten jelentette be a lépést.

 

Lydia Mulkey, a First United segédlelkésze a gyülekezet előtt elmagyarázta: „A nagyböjt az az időszak, amikor újból fontossági sorrendet állítunk fel, és átgondoljuk, mi a legfontosabb. A First Unitedben idén választott böjt nem biztos, hogy olyan, amit korábban már választottatok. Lehet, hogy furcsa böjtnek tűnik. Mi a fehérségtől böjtölünk..... Nos, ebben a fehérségtől való böjtben természetesen nem tudom megváltoztatni a bőröm színét vagy azt, ahogyan ez lehetővé teszi számomra, hogy a világban mozogjak, de megváltoztathatom, hogy mire figyelek, kinek a hangját helyezem előtérbe. Így hát ez a tervünk az istentiszteleteinkre a nagyböjt során, hogy egy ideig böjtölünk, hogy ne a fehér hangokat helyezzük előtérbe, és a fekete, őslakos és színes bőrű emberek zenéjét és költészetét használjuk.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére