Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy képviselőnő szerint csak a nőknek lehet méhnyakuk, kiakadtak a szélsőbalosok

888.hu

2021.09.30. 14:05

A megjegyzés után azonnal elhatárolódtak a baloldali politikustól.

 

Rosie Duffield, a Munkáspárt canterburyi képviselőnője biztonsági okokból nem vett részt a hivatalos pártrendezvényen, miután a párt szélsőbaloldali frakciója megfenyegette. A fenyegetés oka az az ellentmondásos megjegyzése volt, miszerint „csak a nőknek lehet méhnyakuk”.

A párt számos képviselője elhatárolódott Duffield megjegyzésétől.

Sir Keir Starmer frakcióvezető szerint nem helyes azt állítani, hogy csak a nőknek van méhnyakuk.

Emily Thornberry véleménye az, hogy Duffield megjegyzései „pontatlanok”.

David Lammy pedig egész egyszerűen „dinoszaurusznak” nevezte Duffieldet.

Ez nevetséges, semmi sincs bennem, ami dinoszauruszos lenne. Dühös vagyok a kollégákra, akik elhatárolódtak tőlem. Nem vagyok transzfób, soha nem is voltam, és soha nem is leszek. Egyszerűen csak a »nő« szót akarom használni”

– nyilatkozta Duffied a The Timesnak a Labour Women’s Declaration eseményén.

A képviselőnő részvételét a rendezvényen biztonsági okokból nem jelentették be előre, ám az óvintézkedések ellenére huszonöt tiltakozó radikális transzfeminista aktivistának mégis sikerült összegyűlnie a helyszín előtt.

Felszólalásában Duffield megerősítette az álláspontját, miszerint a nők számára fenntartott helyeket – például az öltözőt és a mosdót – védeni kell, majd hozzátette, hogy támogatja a nemváltás „megkönnyítését” az emberek számára.

A feminista képviselőnő azt is állította, hogy vannak más munkáspárti képviselők is, akik egyetértenek vele, de „nem feltétlenül állnak készen arra, hogy megszólaljanak”.

Mint ismeretes, kedden kifütyültek egy munkáspárti aktivistát, miután nyilvánosan megvédte Duffieldet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére