Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy transzférfi tudta legyőzni a verhetetlennek hitt transznőt egy úszóbajnokságban

888.hu

2022.01.09. 18:00

A transznemű Lia Thomas azt követően kapott ki egy 100 yardos gyorsúszáson egy transznemű férfi úszóval szemben, hogy ezt megelőzően sorozatban zsebelte be szinte ellenállás nélkül a győzelmeket.

 

Mint azt korábban megírtuk, az amerikai úszók szövetségének egyik bírója már lemondott, tiltakozásul a Pennsylvaniai Egyetem úszója, a transznő Lia Thomas miatt, aki három évig még férfiként versenyzett, mielőtt átment volna a női úszók közé.

Ugyanis Thomas biológiailag egy férfi, de nőként aposztrofálja magát.
Mindig azért ő se nyerhet meg mindent, így gondolhatta Iszac Henig is egy háromcsapatos bajnokságban meg tudta verni Thomast. A bajnokságban a Pennsylvaniai Egyetem, a Yale Egyetem és a Dartsmouth Egyetem versenyzői indultak el.
Itt érdemes azt az információt közölnünk, hogy a Yale úszója, Henig fordított utat járt be, mint Thomas – ő ugyanis valóban nőként született, aki viszont férfivá alakíttatta magát, így ő már transzférfi. A Daily Mail szerint így eshetett meg az, hogy a „férfi” meg tudta nyerni vele szemben a 200 és az 500 méteres gyorsúszást is, míg a 100 méteres gyorsúszásban pedig 5. lett.
Bár Henignek eltávolították a mellét, állítólag elhalasztotta a hormonkezeléseket, hogy még tudjon versenyezni a női úszásban. Emiatt kerültek egymással szembe a Pennsylvaniai Egyetem és a Yale Egyetem „női” kiválóságai.
Felismertem, hogy a fiúságom nem azon múlik, hogy több vagy kevesebb tesztoszteron folyik-e az ereimben.”
– folytatta Henig. „Legalábbis erre próbálok majd emlékezni, amikor a versenyre felveszem a női fürdőruhát, és emlékeztetnek egy olyan énemre, amelyhez már nem kötődöm”.„

A verseny nézői a Daily Mailnek elmondták, hogy megdöbbentette őket a Thomas felett aratott győzelme.

Erre nem voltam felkészülve. Minden össze van zavarodva. Nem tudom felfogni ezt az egészet. Az NCAA-nek tennie kell valamit ez ügyben. Tudományos alapokra kellene már végre helyezniük a vitát, és az alapján meghozni egy döntést”

- mondta egy szülő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére