Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

El a kezekkel Lola Nyuszitól!

Filipp Dávid

2021.03.09. 06:20

Ha egy szexi nyúllány nem fér bele a politikailag korrekt világba a gyerekekre hivatkozva, akkor LMBTQ-karakterek miért igen? Nehéz eligazodni a haladók útvesztőiben...

A minap a következő beszélgetés résztvevője voltam:

Cimborám: Tudod, ki az a Lola Nyuszi?

Én: Persze, hogy tudom!

Cimborám: Jól elcseszték, mi?

Én (mert pc vagyok): ...

A sztori a következő.

1996-ben mutatták be a Michael Jordan és Tapsi Hapsiék főszereplésével készült Space Jam – Zűr az űrben című filmet, amelyben valós és rajzolt díszletek, élő és rajzolt szereplők szerepelnek.

Az első részben mutatkozott be Lola Nyuszi is, aki Tapsi Hapsi barátnője volt, és valljuk be nyugodtan, a készítők meglehetősen szexire rajzolták.

Már-már zavarba ejtően szexire, tudva azt, hogy mégiscsak egy nyúllányról van szó.

Most pedig jön a Space Jam 2. LeBron James főszereplésével, és kiadtak pár fotót, amelyek kiverték a biztosítékot az internet népénél, ugyanis Lola Nyuszit teljesen átrajzolták, már egyáltalán nem a „jó nő” érzése fogja el az embert, ha ránéz.

Aztán megjött a magyarázat is.

Malcolm D. Lee rendező az Entertainment Weekleynek elmondta, hogy sokkolta Lola dizájnja az első filmben.

Lolának túl nagy szexuális kisugárzása volt. […] Lola nem volt politikailag korrekt. […] Ez egy gyerekeknek szóló film, szóval miért is visel ennyire rövid topot? Egyszerűen szükségtelennek éreztem”

– fejtette ki Lee, aki azt is megjegyezte, hogy a Space Jamben még kommentálták is a karakter szexuális kisugárzását a szereplők.

Lee elmondta, hogy sok mindent átdolgoztak, figyeltek például arra, hogy megfelelő hosszúságú legyen a nadrágja, és nőies is maradjon, anélkül hogy tárgyiasítanák.

Fontos megjegyezni, hogy a nők túlszexualizálása és tárgyiasítása minden szinten elítélendő.

A haladók, a feministák és a társadalmi igazságosság színes hajú élharcosai már jó ideje vendettát hirdettek a „jó nők” ellen, de hogy

már gyerekekre hivatkozva rajzolnak át karaktereket, az mégiscsak a kettős mérce csimborasszója.

Zárójel.

Épp a minap olvastam, hogy az NFL-ben szereplő Washington Football Team, korábbi nevén Washington Redskins (átnevezték, mert ez rasszista) átalakítja a mazsorettcsapatát, hogy az „befogadóbb” legyen. Gendersemleges lesz a tánccsapat, vágod?

Zárójel bezárva.

Az teljesen belefér a polkorrekt, haladó világnézetbe, hogy homoszexuális karakterekkel, illetve a genderspektrum valamennyi nemével lássanak el például képregényfigurákat.

Már 2015-ben az egyik X-Men-képregényből megtudhattuk, hogy Jégember (Iceman) meleg. Ezt maga a karakter vallja be. Azzal sincs semmi gond, hogy a DC Comics úgy döntött, az egyik legnépszerűbb karakterüktől, Villámtól (Flash) vonják meg a nemi identitását, és lesz nem bináris változat.

Nemrég Űrlord (Starlord) is kielégítőbbé vált genderügyileg.

A galaxis őrzői egyik legfrissebb, december 9-én publikált számából ugyanis kiderül, hogy Űrlord biszexuális.

A történet szerint Peter Quill elmegy a Morinusra, ahol összeismerkedik egy humanoid férfival és egy humanoid nővel, akikkel évekkel később romantikus kapcsolatot létesít. A képregény egyik oldalán Űrlord beismeri, hogy számára ők jelentik az otthont, és köszönetet mond nekik, amiért elfogadják őt.

Egyébként a Marvel első nyíltan homoszexuális karaktere a 2021-ben debütáló Örökkévalók című filmben tűnik majd fel.

Azzal sincs semmi baj, hogy a BBC oktatófilmeket gyárt gyerekek számára, hogy a transzneműek elfogadására érzékenyítsék őket. Jövőre jelenik meg egy új Harry Potter-videójáték, amelyben a karaktert a játékos akár transzneműnek is beállíthatja.

Ezek az esetek mind-mind polkorrektek, szexuális kisugárzásról szó sincs, de a nyúl nehogy véletlenül túl szexi legyen!

Ezek után pedig csodálkozunk, hogy

az Egyesült Államokban hatból egy 23 évnél fiatalabb állítja magáról azt, hogy nem heteroszexuális.

A Gallup Poll kutatása szerint míg 2017-ben 4,5 százalék mondta azt, hogy az LMBTQ-közösség tagja, most már 5,6 százalék állítja magáról.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére