Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogadták Dél-Dakotában azt a törvényt, amellyel kitiltják a transznemű nőket a női versenyekről

888.hu

2022.01.17. 07:45

A dél-dakotai szenátus államügyi bizottsága megszavazta a Kristi Noem kormányzó által is támogatott törvényjavaslatot, amely megtiltaná, hogy biológiai férfiak versenyezzenek az iskolák női sportligáiban.

 

A bizottság kilenc tagból áll, köztük nyolc republikánusból és egy demokratából. A 46-os szenátusi törvényjavaslatnak nevezett jogszabályt egyedül a demokrata képviselő nem szavazta meg a KELO szerint.

Csak a biológiai nem alapján is női sportolók vehetnek részt bármely olyan csapatban, sportágban vagy sporteseményen, amelyeket kizárólag nők számára van kijelölve”

– áll Noem törvényjavaslatában. Ahogyan már korábban megírtuk, a törvényjavaslat is már azt tartalmazta, hogy azok a diákok, akik kárt szenvednek a törvény esetleges megsértése miatt, ők a létrehozott alapból tudják fedezni azt a perüket, amelyet az iskolai körzet, sportliga vagy főiskola ellen indítanak a jogsértések miatt.

 

Minderre azért volt szükség, mert az állai iskolák érhetik a törvény miatt jogi kihívások. Az Associated Press szerint ugyanis az állami iskolák ezzel arra lesznek kényszerítve, hogy válasszanak az állami törvények vagy a szövetségi politika megsértése között. Arra figyelmeztettek, hogy az iskolák elveszíthetik a szövetségi támogatásokat, ha az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának vizsgálata megállapítja, hogy megsértették a diákok jogait.

Mark Miller, a kormányzó kabinetfőnöke megerősítette, hogy a törvényjavaslat megfelel az alkotmánynak, más államok is sikeresen hajtottak végre hasonló törvényeket, az állam per esetén győzni fog a bíróságon”

– írja az Associated Press.

Dél-Dakota a törvényjavaslat elfogadásával a 10. állam lenne, ahol ilyen tilalmat vezetnének be, ugyanakkor Nyugat-Virginiában és Idahóban a szövetségi bírák ezeket a korlátozásokat végül leállította.

Múlt hét pénteken a törvénnyel kapcsolatban megfogalmazódtak kritikák is – mégpedig a szülők és az iskolák képviselői részéről. Szerintük annak elfogadása közvetlenül a transznemű gyerekeknek ártana.

Pénteken késő délután Noem kormányzó nyilatkozatot adott ki a jogszabályról, amely részben így szól:

Amikor gyermekeink sportolnak és sporttevékenységekben vesznek részt, értékes leckéket tanulnak csapatmunkáról, kitartásról és a szorgalomról. Számos tevékenység esetében a fiúk és a lányok számára egyenlőek az esélyek: vita, színház és tanulmányi versenyek, hogy csak néhányat említsünk. Más tevékenységek esetében azonban a fiúk és a lányok között nem egyenlőek a versenyfeltételek, mégpedig alapvető, józan biológiai okok miatt.

Allyson Felix egy amerikai atlétikai sztár. Eddig 25 olimpiai és világbajnoki érmet nyert, köztük 17 aranyérmet, ami a legtöbb minden eddigi atléta – férfi és női – közül. A 400 méteres futásra specializálódott, életében elért legjobbja negyvenkilenc-pont-kettő-hatvanhat másodperc. Mégis több száz középiskolás korú fiú futott ennél gyorsabb időt. A józan ész megmondja, hogy miért. A fiúk és a lányok teste biológiailag különbözik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére