Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkészült az uniszex hidzsáb

888.hu

2021.11.11. 08:40

Az olasz United Colors of Benetton divatmárka egy olasz–tunéziai rapperrel együttműködve új ruhakollekciót dobott piacra, amelyet a muszlim kendő, a hidzsáb uniszex változatának neveztek el. 

 

A ruhadarabot még szeptemberben, a milánói divathéten mutatták be, de most már meg lehet vásárolni. Ghali, aki állítólag a ruhadarabot tervezte, így nyilatkozott:

A hidzsáb egy olyan egyedi ruhadarab, amelyet feltétlenül akartam. Nem volt ellenállás a cég részéről, hogy felvegyük a kollekcióba. Gyerekkoromban az iskolában zaklattak, nem volt, aki képviseljen, míg most ez normális.”

Spanyolországban legalább egy hete vita folyik a ruhadarabról, most pedig kritikák érték Franciaországban is, ahol régóta ellentétes nézetek csapnak össze a hidzsáb és a burka viselésével kapcsolatban.

Éric Zemmour francia elnökjelölt-aspiráns, konzervatív író és televíziós személyiség kijelentette, hogy

a ruhadarab »woke-izmust« képvisel a nyugati világ iszlamizálásának szolgálatában«.

Zemmour népszerűsége a közelmúltban megugrott a jövő tavaszi francia elnökválasztás első fordulója előtti közvélemény-kutatásokban, egy ezen a héten közzétett felmérés szerint ismét a második helyen áll Macron elnök mögött és a 2017-es elnökválasztás második helyezettje, Marine Le Pen előtt.

A Benetton hidzsábjának bemutatása az Európa Tanács emberi jogi szervezetének a hidzsábot ünneplő és népszerűsítő plakátkampányának visszavonásával párhuzamosan történt, amelynek szlogenje a következő volt:

A szépség a sokszínűségben rejlik, ahogy a szabadság a hidzsábban”.

A kampányt heves bírálatok érték Franciaországban, ahol Sarah El Haïry ifjúsági miniszter azt állította, hogy sokkolták a plakátok, és kijelentette, hogy az üzenet ellentétes Franciaország világi társadalmával és értékeivel.

Marine Le Pen is kommentálta a kampányt, mondván:

Ez az európai kommunikáció az iszlám fátyol mellett botrányos és illetlen, mivel nők milliói bátran küzdenek ez ellen a rabszolgaság ellen, többek között Franciaországban is.”

„A nők akkor válnak szabaddá, amikor leveszik a fátylat, nem pedig fordítva!” – tette hozzá Le Pen, a Nemzeti Összefogás (RN) vezetője – írta a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére