Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feketelistára került egy tanár, mert nem megfelelő névmást használt egy transznemű diákjára

888.hu

2022.11.05. 18:45

Vallási meggyőződése miatt.

 

Peter Vlaming középiskolai franciatanár volt a virginiai West Point iskolai körzet egyik állami iskolájában, amikor elbocsátották az állásából, mert tartózkodott az olyan névmások használatától, amelyek ellentmondanak egy diák biológiai nemének. Elmondása szerint azért tette mindezt, mert ez

sérti a vallási meggyőződését.

 

Vlaming beleegyezett abba, hogy a diákot a preferált nevén szólítsa, sőt minden diákját arra bátorította, hogy válasszanak maguknak egy francia nevet, hogy a diák ne érezze magát kivételezettnek. Az iskola azonban úgy gondolta, hogy

ez nem elég.

 

A West Point-i iskolatanács egyhangúlag megszavazta, hogy felmentik Vlamingot a pozíciójából. A tanár azonban azt nyilatkozta, hogy azóta nem tudott másik tanári állást találni az államban.

 

Az ügy bíróság előtt van.

Virginia állam legfelsőbb bírósága arról fog dönteni, hogy a tanárokat kötelezhetik-e arra, hogy olyan módon beszéljenek, amely ellentmond személyes meggyőződésüknek.

 

Egyetlen kormány sem kényszeríthet egy alkalmazottat, hogy hazudjon és ellentmondjon a lelkiismeretének.”

– mondta Dalton, a franciatanár jogi képviselője, hozzátette: „Hálásak vagyunk, hogy a virginiai alkotmány védi a jogait, és reméljük, hogy a virginiai legfelsőbb bíróság megerősíti ezeket.”

Dalton megjegyezte, hogy Vlaming tiszteletben tartja a diákok és a szülők jogát, hogy saját meggyőződésük legyen a nemi ideológiáról.

 

Ő csak annyit kér, hogy ne kényszerítsék arra, hogy azt mondja, hogy ő is ugyanabban hisz.”

– tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére