Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Floridában is nemet mondtak az óvodákban történő nemi identitásról szóló oktatásra

888.hu

2022.02.27. 15:40

Csütörtökön a floridai képviselőház elfogadta a HB 1557-es törvényjavaslatot, amely megtiltaná az iskolai körzeteknek, hogy az általános iskolai osztályokban bátorítsák a szexuális irányultságról vagy a nemi identitásról szóló tanórai vitát.

 

A törvényjavaslat „megtiltja a szexuális irányultsággal vagy nemi identitással kapcsolatos oktatást az óvodától a harmadik osztályig, a többi osztályban pedig megtiltja a nem ”életkornak vagy fejlődésnek megfelelő„ vitát.

Lehetővé tenné továbbá, hogy a szülők beperelhessék a törvény ellen vétő iskolai körzeteket

– számolt be a CBS News. A republikánus képviselőházi tagok által támogatott törvényjavaslatot 69-47 arányban fogadták el, és a floridai szenátus fogja megvizsgálni. Ha végül törvénybe iktatják, akkor a 2022-2023-as tanévtől lép életbe.

A hónap elején még Joe Biden elnök indított támadást ezen törvényjavaslat ellen, és az LMBTQ közösség védelmére kelt. Jen Psaki, a Fehér Ház sajtófőnöke február 8-án szintén azt állította, hogy ez a javaslat szintén ezen közösséghez tartozó gyerekeket támadja.

A törvényjavaslat támogatója, Joe Harding republikánus floridai állami képviselő, akinek négy gyermeke van,egy Twiterren közzétett videóvál vágott vissza a vádakra. Így reagált:

”Azt akarom, hogy minden gyerek biztonságban érezze magát az iskolában, de ennek sincs köze ehhez a törvényjavaslathoz. A HB 1557 lehetővé teszi a szülők számára, hogy könnyebben hozzáférjenek gyermekeik iskolai nyilvántartásához, megakadályozza, hogy az iskolakörzetek olyan politikát fogadjanak el, amely információkat tart távol a szülőktől, és – itt van a vitatott rész – a törvényjavaslat utasítja az iskolakörzeteket – és itt idézem a törvényjavaslatot – „Az iskolakörzet nem ösztönözheti a szexuális irányultság vagy a nemi identitás osztálytermi megvitatását az általános iskolai osztályokban.”. Jen, ez az óvodától a harmadik osztályig tart! A törvényjavaslat célja, hogy az iskolai körzetek ne beszéljenek ezekről a témákról, mielőtt a gyerekek még nem állnak készen a feldolgozásukra. Nem hiszem, hogy ellentmondásos lenne a szülők felhatalmazása ... „

Hozzátette, hogy az ilyesfajta döntés nem egy elszigetelt eset már Amerikában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére