Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Floridában is nemet mondtak az óvodákban történő nemi identitásról szóló oktatásra

888.hu

2022.02.27. 15:40

Csütörtökön a floridai képviselőház elfogadta a HB 1557-es törvényjavaslatot, amely megtiltaná az iskolai körzeteknek, hogy az általános iskolai osztályokban bátorítsák a szexuális irányultságról vagy a nemi identitásról szóló tanórai vitát.

 

A törvényjavaslat „megtiltja a szexuális irányultsággal vagy nemi identitással kapcsolatos oktatást az óvodától a harmadik osztályig, a többi osztályban pedig megtiltja a nem ”életkornak vagy fejlődésnek megfelelő„ vitát.

Lehetővé tenné továbbá, hogy a szülők beperelhessék a törvény ellen vétő iskolai körzeteket

– számolt be a CBS News. A republikánus képviselőházi tagok által támogatott törvényjavaslatot 69-47 arányban fogadták el, és a floridai szenátus fogja megvizsgálni. Ha végül törvénybe iktatják, akkor a 2022-2023-as tanévtől lép életbe.

A hónap elején még Joe Biden elnök indított támadást ezen törvényjavaslat ellen, és az LMBTQ közösség védelmére kelt. Jen Psaki, a Fehér Ház sajtófőnöke február 8-án szintén azt állította, hogy ez a javaslat szintén ezen közösséghez tartozó gyerekeket támadja.

A törvényjavaslat támogatója, Joe Harding republikánus floridai állami képviselő, akinek négy gyermeke van,egy Twiterren közzétett videóvál vágott vissza a vádakra. Így reagált:

”Azt akarom, hogy minden gyerek biztonságban érezze magát az iskolában, de ennek sincs köze ehhez a törvényjavaslathoz. A HB 1557 lehetővé teszi a szülők számára, hogy könnyebben hozzáférjenek gyermekeik iskolai nyilvántartásához, megakadályozza, hogy az iskolakörzetek olyan politikát fogadjanak el, amely információkat tart távol a szülőktől, és – itt van a vitatott rész – a törvényjavaslat utasítja az iskolakörzeteket – és itt idézem a törvényjavaslatot – „Az iskolakörzet nem ösztönözheti a szexuális irányultság vagy a nemi identitás osztálytermi megvitatását az általános iskolai osztályokban.”. Jen, ez az óvodától a harmadik osztályig tart! A törvényjavaslat célja, hogy az iskolai körzetek ne beszéljenek ezekről a témákról, mielőtt a gyerekek még nem állnak készen a feldolgozásukra. Nem hiszem, hogy ellentmondásos lenne a szülők felhatalmazása ... „

Hozzátette, hogy az ilyesfajta döntés nem egy elszigetelt eset már Amerikában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére