Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sárga lapot kapott a szivárvány a vb-n

888.hu

2022.11.21. 14:00

Elmarad a szivárványos tiltakozás Katarban. Pedig igény az lenne rá, kilenc válogatott jelezte, hogy a csapatkapitányok „One love” feliratú szivárványos karszalagot viselnek majd. A FIFA azonban sárga lapos figyelmeztetést helyezett kilátásba, így a fogadkozások ellenére Anglia, Wales, Hollandia és alighanem a többiek sem kockáztatják a büntetést. Marad a jól bevált térdelés.

 

Lassanként emberjogi aktivista vizsgát kell tenni a futballistáknak.

A játékosok természetesen – egy kis hátszéllel – mindig a jó ügyek mellé állnak.

Az már más kérdés, hogy kinek mi a jó ügy. Nyilván megérne egy-egy figyelemfelkeltő karszalagot a környezetszennyezés, a fegyverkezési verseny, Afganisztán teljes magára hagyása, a béke és a hegyi gorillák vagy a bálnák sanyarú sorsa is. Sőt, az erdélyi magyar futballcsapatot, és úgy általában, a romániai magyarságot gyalázó rigmusok ellen is szót lehetne emelni, de ez aligha aratna ilyen osztatlan sikert. Sőt, sárga helyett talán rögvest piros lapos büntetést kapna az erre utaló karszalag viselője.

A felsoroltak azonban szinte marginális ügyeknek tűnnek a OneLove mellett.

 

Több európai nemzet megerősítette, hogy csapatkapitányaik nem viselik majd a OneLove szivárványszínű karszalagot a katari világbajnokságon. Azért döntöttek így, mert attól tartanak, hogy a FIFA súlyosan szankcionálná csapataikat. Belgium, Dánia, Németország, Hollandia, Svájc, Anglia és Wales közös közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy a FIFA világosan kijelentette, hogy szankciókat fog kiszabni, ha játékosaink viselik a karszalagot a pályán.

 

A FIFA már szeptemberben jelezte, hogy kemény lesz a karszalag kérdésében, a csapatok egy része feszegette, persze, hogy feszegette verbálisan az izmait, de úgy tűnik, utóbbiak húzzák a rövidebbet. A holland szövetség némileg beletörődve közölte, hogy kiáll ugyan a OneLove mellett, de a világbajnokságon a mérkőzések megnyerése a legfontosabb.

Nahát, ki gondolta volna, hogy a futball vb-n fontos a futball?

A hollandok azonban – a többi érintett országgal együtt – „kritikus pillantást vetnek a FIFA-val való kapcsolatukra az elkövetkezendő időszakban”.

Derék dolog, de újfent érdemes felidézni, hogy kerek tizenkét esztendejük volt a tiltakozóknak tiltakozni a katari vb-rendezés ellen. Az már 2010-ben is tudott volt, hogy az országban büntetendő a homoszexualitás, a nyilvános alkoholfogyasztás és még számtalan, a világ egyéb pontjai bevett szokás.

Mindenesetre érdeklődéssel figyelhetjük a FIFA-Szivárványos kilencek különmeccset. Vajon ki lesz a győztes?

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére