Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába a woke-mozgalom, az emberek inkább támogatják a rendőrséget

Woke-figyelő

2021.11.04. 18:00

Hangzatos szlogen volt a George Floyd halála utáni BLM-tüntetéseken a „Defund the police”, azaz hogy vonják meg a pénzbeli támogatásokat a rendőrségtől. Sőt egyesek egyenesen a rendfenntartó szerv eltörlését követelték. Egyre több alkalommal derül ki azonban, hogy a rendőrségre igenis szükség van, és ezt a véleményt a lakosok is osztják.

 

Minneapolis volt a melegágya a George Floyd halála miatti tavalyi tüntetéseknek, miután ott vesztette életét egy rendőrségi igazoltatás után a fekete bőrű férfi. A várost ellepték a sokszor erőszakos tüntetők, kifosztották a boltokat, és (anti)utópisztikus hangulatot teremtettek az utcákon. A tüntetések egyik fő jelszava az volt, hogy vonják meg a támogatást a rendőrségtől, vagy – még fokozva az indulatokat – egyenesen szüntessék meg a szervet. Ez az elgondolás már az elejétől problémákat vetett fel a normálisan gondolkodó emberek számára. Hiszen ha nincs rendőrség, akkor ki megy ki a házukhoz, ha azt valaki kirabolja? Kit hívjanak, ha valaki megtámad az utcán egy ártatlan embert? Ezek a kérdések ugyanakkor a jelek szerint nem fogalmazódtak meg a woke-mozgalom követőinek fejében.

Visszatérve Minneapolishoz, a napokban szavazás volt a városban, és amellett, hogy polgármestert választottak, azt a kérdést is feltették a lakosoknak, hogy helyettesítsék-e a helyi rendőrséget egy közbiztonsági hivatallal. Ez a szerv lényegében a rendőrség helyett lenne, bár igény esetén kiegészülne egy-két rendőrrel. Azonban eltörölnék a minimális támogatásra vonatkozó előírásokat, amiben visszaköszön a woke-ideológia elve.

Az eddigi szavazási eredmények szerint azonban a lakók többsége megőrizte a józan eszét, és mintegy 56 százalékuk a javaslat ellen szavazott, így inkább a rendőrség mellett állt ki.

Nem ez az első alkalom, hogy a lakók többsége szembemegy a woke-ideológia nézeteivel. Tavaly szintén Minneapolisban esett meg, hogy néhány ott élő beperelte a várost, mert nem volt elég rendőr, és emiatt nem volt rend a városukban. A bűncselekmények száma eközben folyamatosan emelkedett, az emberek pedig már féltették az életüket. Így aztán, hogy kiálljanak a saját biztonságukért, és hogy megmutassák, elegük volt a woke-mozgalom és a BLM elveiből, a lakók kénytelenek voltak pert indítani a város ellen. Ezek után idén nyáron egy minneapolisi pár a szomszédaival együtt ugyanezt tette. Az indíték az előzőhöz hasonló volt, a pert indítók szerint a városvezetés nem tudta garantálni a lakók biztonságát. Hasonlóan cselekedett egy lakókból és üzlettulajdonosokból álló csoport Seattle-ben, akik azért pereltek, mert nagy károkat okoztak a tüntetők.

Minneapolisban egyébként a városvezetés a BLM-tüntetések kirobbanása óta nincs a helyzet magaslatán. Kezdetben azt követelte a városi tanács, hogy oszlassák fel a rendőrséget, és helyette legyen egy olyan biztonsági rendszer, amelyet a közösség vezet. Ez a terv nem valósult meg, és csak romlott a közbiztonság. Néhány hónappal később pedig a tanács már a rendőrfőnököt vonta kérdőre. A képviselők szerint a lakók azt kérdezték, hol a rendőrség, mit csinál a város, miért van ilyen kevés rendőr, aminek következtében nem is tudnak minden bejelentésre reagálni.

A mostani szavazás egyértelmű jelzés volt, hogy a városnak cselekednie kell, és nem megvonni kellene a támogatást a rendőrségtől, hanem inkább növelni azt. Hogy a vezetés hallgat-e a lakók szavára, továbbra is kérdéses, tekintve, hogy azt eddig sem nagyon vették figyelembe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére