Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hogyan mocskolja be és másítja meg a woke a történelmet?

888.hu

2022.09.23. 13:30

Pofátlanul.

 

Sebastian Burdon már tizenöt éve sokkolja a közönséget az alkotásaival. A whatshisname (mi a neve) néven futó kortárs művész szobrok, grafikák és köztéri művészeti projektek készítésére specializálódott.

Nem is akármilyenekre.

 

Amerika egyik szimbóluma, a közel 204 tonnás Szabadság-szobor, más néven: A szabadság megvilágosítja a világot-szobor, 1886-óta áll New York előtt, a Liberty Islanden, a Hudson folyó torkolatánál. A szobrot Franciaország ajándékozta az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából. A műalkotás nem szimbolizál mást – ezt a neve is igen jól érzékelteti –, mint a szabadságot.

 

Szabadság = lázadás?

 

Burdon alkotása, a „Szabadság lázadása” nevet viselő szobor a 2020-as Egyesült Államokban zajló zavargások tiszteletére készült. Ez volt az a lázadás, amit George Floyd 2020. május 25-i meggyilkolása váltott ki.

A művész az eredeti szobrot megmásítva a nőként ábrázolt Szabadság arcát egy kendővel takarta el, testhelyzetét és a kezében lévő fáklyát úgy helyezte el, hogy úgy tűnjön, mintha dobni készülne.

 

 

A Black Lives Matter a feketék jogaiért küzdő civil mozgalomként jött létre 2013-ban. Azóta számtalan alkalommal érte kritika a szervezetet, hogy szélsőbaloldali ideológiát képvisel, rájátszik a feketék és fehérek közti felszültségkeltésre és hagyja, hogy a nevében tüntetők

erőszakoskodjanak.

 

A 2020-as tüntetések miatt brutálisan megerősödött Black Lives Matter mozgalom fő követelései között szerepelt többek az is, hogy országszerte a rendvédelemre szánt forrásokat vonják meg a rendőrségektől, és csoportosítsák át azokat más városi hivatalokba. Mindenki megdöbbenésére

több város is engedett a radikális követeléseknek.

Ismert az is, hogy a BLM mozgalom nincs pénzhiányban, többek között Soros György is támogatja a szervezet működését. Nemrégiben például azon ügyködött, hogy a Texas állambeli Austin város rendőrségének megpróbálja megakadályozni a Black Lives Matter mozgalom következtében leépített állományának visszaépítését.

 

Superman helyett Superterhes

 

A DC által kitalált és megteremtett Superman a világ egyik legismertebb és a legnépszerűbb karaktere. Superman ikonikus karakter, ugyanis nemcsak lefektette a szuperhős képregények – mint műfaj – alapjait, de a popkultúrára is nagy befolyással volt.

Burdon újraalkotta a karaktert, s Superman helyett a Superthem nevet adta neki, utalva a queer ideológiára.

 

 

A woke-Supermant terhes férfiként ábrázolta, akinek a kezei a hasa körül nyugszanak, a terhes férfi emojihoz hasonlóan.

 

A művész az interneten vegyes kritikát kapott az újításért. Valaki üdvözölte a nagyapó korban lévő szuperhős ilyen szintű átalakítását, míg mások szerint a szobor egyszerűen csak: „szuper szégyen”.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére