Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

J. K. Rowling a transznemű woke-izmust a Szovjetunióhoz hasonlítja

888.hu

2022.04.22. 11:00

A Harry Potter sikersorozat szerzője, J. K. Rowling a Szovjetunióhoz hasonlította a transzneműséggel kapcsolatos kérdések megvitatását övező félelem jelenlegi légkörét.

 

„Kelet-Európát kísértet járja be, melyet Nyugaton »disszidens gondolkodásnak« neveznek.”

 

Ezeket a szavakat Václav Havel, drámaíró és csehszlovák elnök írta 1978-ban megjelent, „A kiszolgáltatottak hatalma” című esszéjében, melyben a kommunista Szovjetunió által hazájában és a szovjet blokk más részein is érvényesített brutális megfelelési kényszerről értekezik.

Most úgy tűnik,

Havel szavait ismét a másként gondolkodók használják, de ezúttal a látszólag liberális Nyugat modern, woke konformizmusra való törekvése ellen.

 

A Twitteren egy olyan posztra reagálva, amely szerint a „transz nők is nők” kijelentést arra használják, hogy a biológiai nőket arra kényszerítsék, hogy meghajoljanak a woke tömeg előtt, J. K. Rowling írónő megosztotta Havel példázatát egy zöldségesről, aki a „Világ proletárjai, egyesüljetek!” marxista hitvallást akasztotta ki a kirakatába, hogy passzívan alkalmazkodjon a Szovjetunió csoportgondolkodásához.

 

 

A „A kiszolgáltatottak hatalmából” idézve Rowling így folytatta:
„Az ideológia a világhoz való viszonyulásnak egy álságos módja. Az embereknek az identitás, a méltóság és az erkölcs illúzióját kínálja, miközben megkönnyíti, hogy megváljanak tőlük... lehetővé teszi az emberek számára, hogy becsapják a lelkiismeretüket, és elrejtsék valódi helyzetüket és dicstelen modus vivendi-jüket, mind a világ, mind önmaguk elől. Az egyéneknek nem kell elhinniük mindezt a misztifikációt, de úgy kell viselkedniük, mintha elhinnék, vagy legalábbis csendben tűrniük kell őket, vagy jól kell kijönniük azokkal, akik velük dolgoznak. Emiatt azonban hazugságban kell élniük. Nem kell elfogadniuk a hazugságot. Elég nekik, ha elfogadják az életüket vele és benne.”

 

Bár Rowlingot korábban a baloldal azért ünnepelte, mert női íróként páratlan sikereket ért el – és első regénye megírása közben egyedülálló anyaként állami segélyből élt –, karrierje során a történelem egyik legsikeresebb könyvsorozatát írta, az elmúlt két évben az LMBTQ nemi ideológiájának megkérdőjelezése miatt összeütközésbe került a woke-csőcselékkel.

 

Annak ellenére, hogy a Harry Potter szerzője politikailag továbbra is a baloldalra sorolja magát, hitetlenkedve nyilatkozott az olyan kifejezésekről, mint a „menstruáló emberek”, és figyelmeztetett, hogy a biológiai nők elveszítik nehezen kivívott jogaik egy részét,

ha a transzneműség felszámolja a nő fogalmát.

 

Ezért Rowlingot „Terf”-nek (transz-kirekesztő radikális feminista) bélyegezték, és sokan azok közül is elítélték, akiknek karrierjét ő segítette – köztük több Harry Potter-színész és a könyvsorozatából készült filmek 20. évfordulóját ünneplő programból is kitörölték.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére