Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joe Biden alatt az antiszemita incidensek rekordot döntöttek az Egyesült Államokban 

888.hu

2022.04.27. 17:30

A Rágalmazásellenes Liga (ADL) kedden arról számolt be, hogy az antiszemita incidensek száma 2021-ben, Joe Biden elnök kormányzásának első évében minden idők legmagasabb értékét érte el, miután az elnök a szélsőségesség növekedésének megállításával kampányolt.

 

A jobboldalisággal nem vádolható ADL szerint: 2021-ben elkövetett antiszemita incidensek minden idők legmagasabb értékét érték el, 2717-et az Egyesült Államokban – ez átlagosan több mint hét incidenst jelent naponta, és 34 százalékos növekedést az előző évhez képest, beleértve a támadásokat, a zaklatást és a vandalizmust.

Ez a legmagasabb szám azóta, hogy az ADL 1979-ben megkezdte az antiszemita incidensek nyomon követését.

 

Az ADL a zsidók elleni támadások 167%-os növekedéséről is beszámolt, a 2020-as 33-ról 2021-ben 88-ra, bár ezekben a támadásokban nem volt halálos áldozat.

Az előző kormányzás idején a demokraták, a média és maga az ADL vezérigazgatója, Jonathan Greenblatt is gyakran Donald Trump elnököt hibáztatta, vagy utalt rá, hogy ő a hibás a növekvő antiszemitizmusért.

 

Biden azzal indította 2019-es elnökválasztási kampányát, hogy azt állította, hogy a 2017-ben a virginiai Charlottesville-ben történt neonáci zavargásokra való reagálásra motiválták, és tévesen azt állította, hogy Trump elnök „nagyon jó embereknek” nevezte a neonácikat.

A Rasmussen kedden közzétett felmérése szerint az

amerikai szavazók kétharmada, azaz 66 százaléka szerint az ország most megosztottabb, mint a 2020-as választások előtt

– írta meg a Daily Wire.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére