Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Joe Biden oktatási államtitkára nem bánja, ha a fiúk a lányok közt versenyeznek

888.hu

2022.05.27. 18:00

A transzlobbi továbbra is nagy erőkkel küzd a női sportok tönkretételéért.

 

Joe Biden oktatási államtitkára, Miguel Cardano csütörtökön kijelentette, hogy szerinte a biológiai fiúknak lehetővé kell tenni, hogy a lányok ellen versenyezhessenek a sportban. Sőt, azzal vádolta meg kérdezőjét, Jim Banks republikánus képviselőt, hogy ki akarja zárni a gyerekeket azzal, hogy biológiai nemükről beszél.

Jim Banks egy kongresszusi meghallgatáson a kormányzat „nemi identitással” kapcsolatos hozzáállásáról kérdezte Cardonát. Innentől pedig egy egészen szürreális beszélgetés vette kezdetét.

 

Banks elmondta Cardonának, hogy „az 1972-es oktatási módosítások IX. címe tiltja a nemi alapon történő megkülönböztetést. Az önök minisztériuma azonban jelenleg egy olyan szabályt erőltet, amely arra kényszerít minden amerikai iskolát, hogy a nem binárisságot is hozzáadja a nemi jellegzetességekhez”.

„Hogyan érvényesítheti az Oktatási Minisztérium a nemi alapú diszkriminációt, amikor maga a »nem« definíciója ennyire homályos?” – kérdezte Banks.

„Mi nem ezt szorgalmazzuk. Engedélyezzük, hogy azok az államok, amelyeknek különböző kategóriái vannak, használhassák azokat a különböző kategóriákat az adatgyűjtés során, amelyeket már most is gyűjtenek.” – állította Cardona.

„Tehát nem várnak egy szabályra, hogy hozzáadják a nem bináris kategóriákat?” – kérdezte tovább Banks Cardonát.

„Engedélyezzük az államoknak, hogy bármilyen osztályozást jelentsenek az államukban.” – válaszolta Cardona.

 

Banks ezután áttért a sportkérdés szondázására, és megkérdezte:
„Ön szerint a női sportágakban versenyző biológiai férfi sportolók ellentétben állnak a női sportolókra vonatkozó IX. cím szerinti védelemmel?”.

Miután nem sikerült megfelelően válaszolni a kérdésre, Banks tovább ment:
„Ön szerint fair, hogy biológiai fiúk versenyeznek a lányok ellen a sportban?”.

„Uram, látom, hová vezetnek a kérdései, és nagyon világosan fogok fogalmazni – a transznemű diákjainknak érezniük kell, hogy támogatják, bevonják és látják őket és a kérdésfeltevése, már azzal is, ahogyan leírja, azt mutatja nekem, hogy nem hisz abban, hogy minden diáknak hozzáférést kell biztosítani az iskolák által biztosított tanórán kívüli tevékenységekhez.” – válaszolta a sarokba szorított liberális.

Úgy tűnik, a demokrata politikus szempontrendszerébe nem fért bele, hogy más igényeit is legalább fontolóra vegye a transzneműeké mellett.

 

 

 

A transznemű sportolók témája egyébként folyamatosan nagy indulatokat gerjeszt az USA-ban. Az LMBTQ-lobbi árnyékában pedig kevesen mernek kiállni a női sportok védelmében.

Jól mutatja ezt Lia Thomas esete is mely akkora hullámokat vert, hogy több államban komoly politikai küzdelmek alakultak ki a női sport védelméért. Többek között Dél-Karolina is kitiltotta a férfiakat a női sportokból:

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére