Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jön a „szülő 1” és a „szülő 2” az anya-apa helyett a francia okmányokon

888.hu

2022.05.18. 18:30

Annak érdekében, hogy befogadóbbá és barátságosabbá váljon az LMBTQ-emberek számára, Marseilleben törlik az anyát és az apát a polgári dokumentumokból, és a „szülő 1” és „szülő 2” szavakkal helyettesítik.

 

Jean-Marc Bonnaffous alpolgármester szerint Marseille városa frissíteni kívánja anyakönyvi kivonatait, például a közigazgatási okmányokat és a házassági anyakönyvi kivonatokat, hogy azok „befogadóbbá váljanak, összhangban a törvénnyel”.

Eddig a város egyes kerületeiben frissítették az űrlapokat, de Marseille azt reméli, hogy a kezdeményezés részeként az új változtatásokat az egész városban végrehajtják – írta a La Marseillaise.

Sophie Roques alpolgármester szerint a nyomtatványok változásaival párhuzamosan mintegy 300 anyakönyvvezetőt is kiképeznek LMBTQ-kérdésekben, így oktatást kapnak a szexuális életmódról és a nemi identitás kérdéseiről is.

 

Tavaly novemberben a francia állampolgárságért felelős miniszter, Marlène Schiappa bejelentette, hogy az anyakönyvekben többé nem fognak automatikusan apát és anyát feltüntetni.

 

Alexandre Urwicz, a Homoszülős Családok Szövetségének elnöke üdvözölte a változást.

A francia parlament már 2019-ben megszavazta, hogy az anyát és az apát eltávolítsák az iskolai oktatásból, és helyükre „szülő 1” és „szülő 2” kerüljön.

Nem Franciaország az egyetlen ország, ahol az inkluzivitás nevében az anya és apa kifejezések elhagyására szólítottak fel.

 

Tavaly áprilisban az ausztráliai melbourne-i iskolákat felszólították, hogy vessenek el különféle nemi kifejezéseket, és helyette használjanak semleges kifejezéseket, mint például a szülő.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére