Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kizárt, hogy a transznemű sportolók tisztességesen versenyezzenek a női sportágakban

888.hu

2022.04.25. 17:20

Minderről az Egyesült Királyság egyik minisztere beszélt.

 

Nadine Dorries kormányminiszter kijelentette, hogy bár nem szeretné, ha törvényeket kellene alkotni annak érdekében, hogy a transznemű sportolók ne versenyezhessenek a természetes nőkkel, azt javasolta, hogy a sportszervezetek tegyenek lépéseket a nők tisztességtelen versenyeztetésétől való megóvása érdekében.

 

Abszolút azon a véleményen vagyok, hogy egy transznemű nő számára lehetetlen a női sportokban versenyezni. Megválaszthatja a nemét, mi támogatjuk és segítünk ebben, de a biológiáját nem tudja megváltoztatni.”

– mondta a kulturális miniszter a GB Newsnak.

 

Nem tudod megváltoztatni, hogy férfinak vagy nőnek születtél.”

– állította a Mid Bedfordshire-i képviselő.

 

A női sportágakban versenyző biológiai férfiak kérdése azután került előtérbe, hogy Lia Thomas amerikai transznemű úszónő elkezdett rekordokat dönteni a versenyeken és több olimpiai női úszót is legyőzött. A férfiak között versenyezve bírálói szerint csak közepes karriert futott be.

 

Nagy-Britanniában is vita alakult ki a kérdéssel kapcsolatban: Emily Bridges kerékpárost, aki férfiként született, nemrég eltiltották a biológiai nőkkel való versenyzéstől.

 

Nadine Dorries azt mondta:

Utálok törvényeket alkotni. Jobban szeretném, ha a sportszervezetek összefognának, és kerekasztal-beszélgetést kértem velük, hogy megvitassuk ezt a kérdést.”

– ezzel lényegében másra hárította a felelősséget.

 

 

A sportszervezetek összefoghatnak és elérhetnek egy olyan álláspontot, amely védi a női sportolókat, ugyanakkor együttérzést mutatnak a transz-sportolókkal, és segíti őket céljaik elérésében. A lényeg az, hogy nem lehet, hogy transz nők versenyezzenek női sportágakban.”

– mondta végül.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére