Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lampedusa szigetén újraindult a bevándorlók érkezése Líbiából

MTI, 888.hu

2021.05.03. 13:00

Az érkezők gyors áthelyezésével igyekeznek enyhíteni a nyomáson Lampedusa szigetén, ahol újraindult a migrációs áramlat Líbiából az utóbbi hétvégén több mint hétszáz bevándorló érkezésével.

Az olasz sajtó bejelentette, tucatnyi csónakkal és kisebb hajóval 723-an kötöttek ki Lampedusa partjain péntek és vasárnap között – írja az MTI.

A sziget polgármestere, Salvatore Martello kijelentette, hogy újranyílt a líbiai migrációs folyosó, amely felváltotta a korábbi tunéziai érkezéseket.

Lampedusa első embere szerint

minden jel arra utal, hogy a nyáron tömeges migrációs hullám várható.

A kevesebb mint kétszáz fős lampedusai regisztrációs központból megpróbáltak minél több embert máshova helyezni: majdnem háromszáz bevándorlót az Allegra nevű komphajón tettek karanténba, további majdnem kétszáz főt pedig a szicíliai Porto Empedocléba szállítottak át.

Közel száz, felnőtt kíséret nélkül érkezett gyereket és fiatalkorút szintén egy szicíliai központba vittek át hétfő reggel.

Az utóbbi hétvégén több mint kétezren indultak el a líbiai partokról, közülük több mint ezernégyszázan érkeztek meg az olaszországi partokra.

Több hajó felborult líbiai vizeken.

Az SOS Méditerranée francia nem kormányzati szervezet hajója 236 fővel a fedélzetén a szicíliai Augustában kapott kikötési engedélyt, a Sea-Watch 4 német civil hajó több mint négyszáz fővel, akiket Líbiánál vett fedélzetre, biztonságos kikötőt kért, és az olaszországi partok felé tart.

Matteo Salvini, a kormánypárti Liga vezetője elfogadhatatlannak nevezte a helyzetet.

Bejelentette, hogy írt Mario Draghi miniszterelnöknek, valamint a belügyi és az egészségügyi tárca vezetőjének is, mivel „miközben a járványveszélyes országokból repülővel érkezőket ellenőrzik, a kisebb-nagyobb hajókkal érkezőket le kell állítani az olaszok erőfeszítései iránti tiszteletből, egészségük és biztonságuk védelmében”.

Az Il Giornale című jobboldali napilap értesülései szerint

a líbiai emberkereskedő szervezetek a közösségi oldalakon reklámozzák a tengeri átkeléseket, azt ígérve, hogy az utasok 100 százalékosan megérkeznek Olaszországba.

Az út ára ötezer líbiai dinártól kezdődik, ami kilencszáz eurónak felel meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére