Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

LeBron James kizárását követeli egy ohiói bártulajdonos

888.hu, MTI

2021.04.25. 21:00

Jay Linneman, egy Ohio állambeli bár tulajdonosa Facebook-bejegyzésében bejelentette, hogy a vendéglátóhelyén addig nem mutatják az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) mérkőzéseit, amíg LeBron Jamest ki nem zárják a bajnokságból – jelentette vasárnap több amerikai médium is – írja az MTI.

 

Ha valaki NBA-mérkőzést akar nézni, az ne jöjjön a Linnie’s Pubba. Addig nem adjuk a mérkőzéseket, amíg LeBron Jamest ki nem zárták a bajnokságból”

– írta Linneman.

A bár tulajdonosa a The Cincinnati Enquirer című amerikai napilapnak azt nyilatkozta,

véleménye szerint ha egy magas rangú választott kormánytisztviselő tette volna azt, amit James tett, akkor „már felszólították volna hivatala elhagyására”.

LeBron Jamest, a Los Angeles Lakers klasszis kosárlabdázóját sok kritika érte az elmúlt napokban, miután közösségi oldalán – ahol 50 millió követője van – „Te vagy a következő. #Felelősség” szöveggel posztolt képet arról a rendőrről, aki kedden intézkedés közben lelőtte a 16 éves afroamerikai Ma’Khia Bryantet az ohiói Columbus városában, megakadályozva ezzel, hogy a fiatal lány megkéselje egyik társát. A 16 éves lány a kórházban belehalt sérüléseibe. A történteket a rendőr testkamerája is rögzítette – írja az esetről az MTI.

James posztja nagy felháborodást keltett az Egyesült Államokban, a kosárlabdázó ezért órákon belül törölte a bejegyzést. Nem kért azonban elnézést, bár sokak szerint írásával „célkeresztet rajzolt a rendőrtiszt hátára”.

Az Ohio állambeli Akron városából származó játékos később azt írta közösségi oldalán:

Elegem van abból, hogy azt látom, fekete embereket ölnek meg a rendőrök. Azért töröltem az üzenetemet, mert arra használták fel, hogy gyűlöletet keltsenek. Ez nem egyetlen rendőrről szól. Ez a rendszerről szól”

– fogalmazott a sportoló.
Az egyik legnagyobb amerikai rendőrszakszervezet „gyalázatosnak és rendkívül meggondolatlannak” minősítette James bejegyzését. Twitter-üzenetükben azt írták, LeBron Jamesnek

képeznie kellene magát, és nagy felelőssége van abban, hogy ezt megtegye, mielőtt mérlegelne. A rendőrtiszt megmentette egy fiatal lány életét, és ezen a tényen semmi nem változtat”.

A kosárlabdázó posztja után Donald Trump volt amerikai elnök közleményt adott ki, amelyben „rasszistának” nevezte Jamest. Trump szerint LeBron Jamesnek inkább a kosárlabdára kellene összpontosítania. A volt elnök úgy fogalmazott:

A rasszista fecsegései megosztók, kellemetlenek, sértők és lealacsonyítók. Lehet, hogy nagyszerű kosárlabdázó, de nem tesz semmit azért, hogy összefogja országunkat!”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére