Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

LMBTQ-ellenes csillagászról neveznék el a NASA új űrteleszkópját

888.hu

2021.10.01. 18:00

Nem nyerte el az LMBTQ-közösség tetszését az ötlet.

 

Amikor majd 2021. decemberében átadjak, James Webbről, a NASA egykori igazgatójáról elnevezett, 10 milliárd dollár értékű űrteleszkópot, az lesz a világ valaha épített legnagyobb és legerősebb csillagászati távcsöve.

Azonban négy csillagász petíciót indított a teleszkóp elnevezése miatt, mivel állításuk szerint James Webb, a NASA igazgatójaként részt vett az 1960-as években történt LMBTQ-ellenes tisztogatásban.

Mi, a NASA legújabb űrteleszkópjának jövőbeli felhasználói és azok, akik majd a helyünket megöröklik, követeljük, hogy ez a távcső olyan nevet kapjon, amely méltó lesz a felfedezéseihez. Olyan nevet kell adni neki, ami egy olyan jövőt képvisel, amelyben mindannyian szabadok vagyunk”

– írták a petícióban.

Miután a kérelmet 1250-en aláírták Brian Odom, a NASA történésze bejelentette az ügy kivizsgálását.

Bill Nelson a NASA jelenlegi igazgatója közölte: „nem találtak olyan bizonyítékot, amely indokolná a James Webb űrteleszkóp átnevezését”.

Webb igazgatása során robbant ki a „Lavender Scare” névre hallgató mozgalom, mely elképzelése szerint a szövetségi kormányba homoszexuálisok „szivárogtak be”, ez a NASA-nal dolgozó LMBTQ-közösség széleskörű elbocsátását eredményezte. A csillagászok petíciójukban azt állították: véleményük szerint James Webb volt a felelős a melegek eltávolításáért.

Prescod-Weinstein, queer csillagász, – aki a NASA posztdoktori programjában vett részt, – bírálta a NASA névváltoztatással kapcsolatos vizsgálatát, és azt mondta: azt szeretné, ha az ügynökség átláthatóbbá tenné az általa vizsgált bizonyítékokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére