Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Transzkritikus bejegyzéseket lájkolt, ezért követelik mandátuma felfüggesztését

888.hu

2021.07.30. 11:10

Rosie Duffield, a brit Munkáspárt canterburyi parlamenti képviselője az LMBTQ-közösség célkeresztjébe került, mert LMBTQ-kritikus bejegyzéseket lájkolt a közösségi médiában, és kiállt például amellett, hogy csak a nőknek lehet méhnyakuk.

 

Az LMBTQ-közösség a mandátumáról való lemondásra szólította fel a brit parlamenti képviselőnőt, mert „LMBTQ-fóbiás viselkedési mintát követett”.

A rendkívüli felháborodás 2020 augusztusának elején kezdődött, amikor Rosie Duffield ragaszkodott ahhoz a kijelentéséhez, hogy „csak a nőknek lehet méhnyakuk”.

Ijesztő, hogy még egy ennyire alapvető és természetes kijelentés miatt is képesek valakire a lassan mindenre ráhúzható „kirekesztő és rasszista” jelzőt ráaggatni.

Ezután Duffield azzal húzta ki a gyufát, hogy a Twitteren „transzellenes” bejegyzéseket kedvelt. A valóságban a transzellenes transzkritikusnak értendő, és bár a kettő közt hatalmas különbség van, az LMBTQ lelkes közössége szeret egyenlőségjelet tenni a két fogalom közé.

„Több mint egy éve aggódunk a Rosie Duffield közösségimédia-profiljain zajló transzfób interakciók miatt ” – mondta Alex Beverley, az LGBT+ Labour elnöke.

Bár a rá gyakorolt nyomás következtében a képviselőnő bocsánatot kért, és kikérte magának, hogy transzfób lenne,

többen is felmondtak az irodájából „nyíltan transzfób” nézetei miatt.
A képviselő munkatársainak szakszervezete elítélte Duffieldet „helyzetével való visszaélésért”, és felszólította a Munkáspártot, hogy azonnal indítson hivatalos vizsgálatot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére