Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a feministáknak is elegük van a transz úszónőből

888.hu

2022.03.25. 19:00

Egy feminista szervezet is elítéli az NCAA-t, amiért az hallgat a biológiailag férfi sportolónak az NCAA női úszóbajnokságon való részvételével kapcsolatban.

 

„Mélységesen csalódottak vagyunk amiatt, hogy az NCAA (Amerikai Egyetemi Atlétikai Szövetség) az elmúlt hónapokban egy férfi sportolót támogatott és ünnepelt a női sportolók jóléte helyett”
– mondta Mahri Irvine, a Women's Liberation Front (WoLF) ügyvezető igazgatója a The Daily Wire-nak adott csütörtök délutáni nyilatkozatában.
Az NCAA nem válaszolt az amerikai lap számos megkeresésére, annak ellenére, hogy a Virginia Tech úszója, György Réka és a Kentucky Egyetem úszója, Riley Gaines – mindketten Thomas ellen versenyeztek és hátrányosan érintette őket a férfi úszó szereplése – nagy nyilvánosságot kapott felhívásai ellenére sem tett lépéseket.

„Lia Thomast az NCAA olyan nőként ábrázolta, aki jogosan érdemli meg, hogy a női sportban versenyezzen” – mondta Irvine.
„Azonban semmi sem állhatna távolabb az igazságtól.” A WoLF ügyvezető igazgatója rámutatott arra, hogy Thomas, aki múlt csütörtök este megnyerte az 500 gyorsúszást, péntek este holtversenyben ötödik lett 200 gyorson, és nyolcadik lett 100 gyorson, korábban három évig férfiakkal versenyzett.

„Lia olyan ember, aki nem szerepelt különösebben jól a férfi úszóversenyeken” – mondta Irvine.

 

Ez a férfi úgy döntött, hogy azért mondja magát nőnek, hogy hozzáférjen a női sportágakhoz”.

 

„Mindannyian tudjuk, hogy Lia Thomas férfi, és mindannyian tudjuk, hogy az NCAA pszichológiai manipulációt folytat a sportolók, az edzők, a sportrajongók és a közvélemény ellen”
– folytatta a WoLF ügyvezető igazgatója.
„Reméljük, hogy az NCAA valahogyan megtalálja a bátorságot, hogy beismerje, hogy súlyos hibákat követett el ezzel a kérdéssel kapcsolatban”
– tette hozzá.
„Reméljük, hogy egy napon az NCAA valóban elkezdi támogatni a női sportolókat ahelyett, hogy leértékeli és pszichológiailag manipulálja őket.”

– hangsúlyozta a feminista szervezet vezetője.

Ahogy lapunk arról korábban írt, nem ez az első esett, hogy női aktivisták felszólalnak Lia Thomas ellen.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére