Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden korábbinál több amerikai vallja magát „LMBTQ”-személynek

888.hu

2022.02.18. 16:40

Egy tanulmány megállapította, hogy minden korábbinál több amerikai vallja magát „LMBTQ”-nak, és az arány megkétszereződött az elmúlt évtizedben a Z generáció miatt.

 

A Gallup felmérése szerint a magukat LMBTQ-nak valló amerikaiak aránya jelenleg 7,1 százalék, ami több mint kétszerese a 2012-es 3,5 százaléknak.

Az adatok több mint 12 ezer amerikai felnőttel készült kérdőívből származnak, melyből kiderül, hogy az LMBTQ-ként azonosítottak számának megugrása nagyrészt a Z generációnak tulajdonítható.

Az 1997 és 2003 között született Z generációs felnőttek több mint egyötöde (21 százaléka) mondta azt, hogy „queer”, a Gallup pedig megjegyezte: „Az LMBT-azonosságok számának növekedése az elmúlt években nagyrészt az ilyen identitások gyakoribbá válását tükrözi a lakosság körében.”

Összehasonlításképpen: a millenniumiak 11 százaléka, az X generáció 4 százaléka, a baby boom korúak 3 százaléka és az 1947 előtt születettek mindössze 1 százaléka mondta magát LMBTQ-nak.

Az LMBTQ-val azonosuló amerikaiak közül a leggyakoribb identitás a biszexuális volt (57 százalék), ami az összes amerikai felnőtt 4 százalékát jelenti.

Valamivel több mint minden ötödik (21 százalék) LMBT+ amerikai nyilatkozott úgy, hogy meleg, 14 százalékuk leszbikus, 10 százalékuk transznemű, 4 százalékuk pedig egyéb identitású.

„A magukat leszbikusnak, melegnek, biszexuálisnak vagy transzneműnek valló amerikai felnőttek aránya gyorsabb ütemben nőtt az elmúlt évben, mint az előző években”.

A Gallup hozzátette: Az LMBTQ-amerikaiak aránya a közeljövőben meghaladhatja a 10 százalékot.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére