Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy botrányt kavart a magát kerekesszékes nőnek képzelő férfi interjúja

888.hu

2022.11.07. 12:10

Holott fizikailag semmiféle fogyatékossága nincs.

 

Az 53 éves Jørund Viktoria Alme a norvég Vi nevű lapnak az év elején közölte, hogy egész életében ezzel a problémájával küzdött.

 

Ez egy kognitív disszonancia: ugyanúgy, ahogy azt élem meg, hogy nő vagyok egy férfi testében, azt is megtapasztalom, hogy deréktól lefelé le kellett volna bénulnom. Nem vágyam, hogy teher legyek a társadalom számára. Arról van szó, hogy a kerekesszék egyfajta segítség számomra, hogy a mindennapi életben, a magánéletben és a munkahelyemen is működni tudjak.”

– folytatta Alme.

 

A nyilatkozat nagy port kavart, a norvég TV2 készített is négy fogyatékkal élő női nézőjével egy riportot, akik véleményezték Velme döntését. Az egyik interjúalany elmesélte, hogy két hónapot töltött kerekesszékben, miután elkapott egy gyulladásos betegséget. Azt mondta, „sokan vannak, akiknek nincs ilyen választásuk”, hogy kerekesszékbe kerüljenek.

 

A Twitteren szintén nagy felháborodásokkal lehetett találkozni.

 

A munkaképes férfi szinte mindig kerekesszéket használ, [mert] béna nőként azonosítja magát. A mentális betegségek olyan szinteket érnek el, amelyeket soha nem gondoltunk volna, hogy lehetségesek.”

– írta az egyik felhasználó.

 

Én kerekesszékes vagyok. Kínzó fájdalmakon mentem keresztül gerinc- és idegrendszeri károsodással. Ez nem vicc és ez számomra egy rajtam és azokon való gúnyolódás, akik szörnyen szenvedtek. A székben ülés annyi életet vett el tőlem és a családomtól.”

– tweetelete egy másik.

 

A PubMed szerint az illető egy úgynevezett testi integritás identitászavarban (BIID) van. Közlése szerint ez egy „rendkívül ritka jelenség, amely olyan személyeknél fordul elő, akik egy vagy több egészséges végtag amputálására vágynak, vagy akik bénulást kívánnak. Néhányan közülük megcsonkítják magukat, mások amputációt vagy gerincvelőjük átvágását kérik a sebészektől.”

 

Alme arra a kérdésre, hogy a BIID szexuális indíttatású-e, így válaszolt: „Nem tudom, talán igen”.

A Reduxx megjegyezte, hogy a GMN törölte az Alméről szóló hírrel kapcsolatos negatív kommenteket a közösségi médián.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére