Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négymillió dollárba kerülhet, hogy nem volt elég kisebbségi szereplő a Jóbarátokban

888.hu

2022.06.30. 11:25

Amikor a hollywoodi elit szembesül a sokszínű csőcselék haragjával, 4 millió dollár szinte azonnal megváltást jelenthet.

 

A Jóbarátok című sorozat alkotója, Marta Kauffman 4 millió dollárt (közel 1,5 milliárd forint) ígért alma materének, a Brandeis Egyetemnek, hogy professzori állást hozzon létre az afrikai és afroamerikai tanulmányok tanszékén.

Tette mindezt azért, mert nemrég felrótták neki, hogy nem volt elég kisebbségi szereplő a sorozatban.

 

Az eredmény nagyszerű mainstream médiavisszhang és közösségi média visszajelzések.

Sokat tanultam az elmúlt 20 évben.”

– mondta Kauffman egy újságnak.

 

Azután, ami George Floyddal történt, elkezdtem küzdeni azzal, hogy a rendszerszintű rasszizmusba keveredtem, oly módon, amiről soha nem is tudtam.”

– magyarázta.

 

Valójában ez volt az a pillanat, amikor elkezdtem megvizsgálni a részvételemet (a médiában). Akkor tudtam, hogy korrigálni kell ezt a dolgot.”

 

De most, hogy felajánlotta a 4 millió dollárt, úgy tűnik, Kauffman jobban érzi magát.

Nem kaptam mást, csak szeretetet. Csodálatos volt. Ez bizonyos mértékig meglepett, mert nem számítottam rá, hogy ilyen széles körben elterjed a hír. Rengeteg e-mailt, szöveget és bejegyzést kaptam, amelyek támogatóak voltak. Sok »Itt az ideje« üzenetet kaptam. Az emberek elismerik, hogy már régen esedékes volt.”

– mondta.

 

A Jóbarátok az elmúlt években kritikát kapott a teljesen fehér szereplőgárdája és a kisebbségi vendégszereplők aránya miatt. A producerek úgy próbálták csillapítani a sokszínűek hisztijét, hogy a tavalyi HBO Max különleges Friends: The Reunion című műsorát Mindy Kaling, Malala Yousafzai és a BTS K-pop együttes megjelenésével töltötték meg.

Ahogy a Breitbart News beszámolt róla , a WarnerMedia lehetővé tette a különleges sorozat egyes részeinek cenzúrázását Kínában, részben azért, mert a kínai kommunista párt nem szereti a vendégszereplő Lady Gagát, aki nyilvánosan támogatta a dalai lámát.

Kauffman nyilvánosan nem kommentálta a kínai cenzúrát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére