Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemsemleges lesz a Google képfelismerője

888.hu

2020.02.22. 17:45

Véget vetnek a cégnél a férfiak és a nők uralmának.

A Business Insider hívta fel rá a figyelmet, hogy a techcég Cloud Vision API nevű képelemző programja mostantól kezdve a „személy” szót fogja alkalmazni olyan fotókon, amelyeken emberek láthatóak. Az említett program egy olyan szolgáltatás fejlesztők számára, amely a mesterséges intelligencia segítségével fel tudja mérni, hogy mi látható egy adott képen, legyen szó tárgyakról, emberekről vagy állatokról.

A portál szerint azonban a Google többet nem fogja nemek alapján kategorizálni a képen látható tartalmat, így a „férfi” vagy a „nő” szavak helyek a „személy” szó fog megjelenni a felcímkézéskor.

Az újításról a Google e-mailben értesítette a felhasználókat. Indoklásuk szerint egy ember neme nem megállapítható pusztán a megjelenése alapján.

A vállalat megkérte a fejlesztőket, hogy mondják el véleményüket az új rendszerről. Az egyik felhasználó szerint semmi másról nincs szó, mint a politikai korrektségről. A fejlesztő szerint a píszínek semmi keresnivalója nincs a programozói felületeken, ugyanis szerint, ha ő képes az esetek 99 százalékában megállapítani, ha valaki férfi vagy nő, akkor az algoritmusok is. Továbbá arra is felhívta a figyelmet, ha a Google rendszere ezt nem tudja megcsinálni akkor más szolgáltatókat fognak választani a programozók.

Mi mondjuk jobban örülnénk annak, ha a Google a píszíőrület helyet mondjuk visszaengedné a YouTube-ra a PestiSrácok.hu-t. Mint ismert, a Google mondvacsinált indokokkal, gyermekpornográfiára hivatkozva törölte a Pesti Srácok YouTube-csatornáját. Csütörtökön a portál a techcég budapesti székhelye előtt tartott demonstrációt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére