Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tetszik, hogy az úszásban egy transznő esélyt se ad a biológiai nőknek? Transzfób vagy!

888.hu

2022.01.10. 13:40

A Pennsylvaniai Egyetem úszócsapatának női úszóinak szülei felszólították az NCAA-t, hogy reformálja meg úgy a transzneműek versenyeztetésére vonatkozó szabályokat, hogy ne kerüljenek hátrányba a versenyek során a biológiai nők.

 

A szülők hangot adtak aggodalmaiknak a Fox News-nak, hogy a transznemű UPENN-úszó, Lia Thomas ismét versenyre kelt az bajnokságban a biológiai nőkkel szemben.

Az egyik UPenn-úszó szülei úgy fogalmaztak:

Szerintem az NCAA-nek meg kell változtatnia a politikáját, és meg kell találnia a módját, hogy a transznemű nőket úgy vonja be a versenyeken való részvételbe, hogy közben nem nyomja el a biológiai nőket.”

 

Mint ahogy tegnap azt megírtuk, a versenyen Thomast ugyan legyőzte a szintén transznemű Isaac Henig, azonban ezt leszámítva így is meg tudta nyerni a 200 méteres gyorsúszást (1:48.73), az 500 méteres gyorsúszást (4:57.20), és ötödik lett a 100 méteres gyorsúszásban (52.84).

Úgy gondolom, hogy ez nyilvánvalóan egy probléma, és talán meg kellene vizsgálniuk azt, hogy miként lehetne ezt a jövőben jobban kezelni, mert jelenleg nem kezelik olyan jól.„

- nyilatkozta egy másik szülő.

Hiába tűnik verhetetlennek Thomas, az Ivy League és tagiskolái „jóemberkedésbe” váltottak, és támogatásukról biztosították a transznőt, viszont alig vagy egyáltalán nem tettek említést az általa legyőzött (valódi) női úszókról. Az Ivy League megerősítette ”rendíthetetlen elkötelezettségét„, hogy ”befogadó környezetet„ biztosítanak Thomas számára, melyről egy közleményt is kiadtak. Ebben tömören leírták, hogy minden rendben találnak, így nincs is min változtatni, továbbá

elítélik a transzfóbiát és a diszkrimináció minden formáját.


Nem az UPenn-i szülők az egyetlenek, akik aggodalmuknak adtak hangot a Thomas által élvezett tisztességtelen előny miatt. Egy dartmouthi úszó szülője a Foxnak azt mondta:

ez nem fair azokkal a lányokkal szemben, akik 6 éves koruk óta úsznak, hogy majd versenyezzenek... valakinek, akinek esélye lett volna megnyerni az Ivy League bajnokságot, annak ez az álom szertefoszlott.”

 

Az NCAA nem közölte, hogy szándékában áll-e változtatni a transzneműek versenyeztetésére vonatkozó szabályokon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére