Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Nemek szerint semleges mosdók” bevezetését tervezik a középületekben

888.hu

2022.07.07. 14:20

Haladnak a korral.

 

A brit miniszterek jóváhagyták azt a törvényjavaslatot, mely szerint a kórházakban, az iskolákban, az irodákban és a szórakozóhelyeken kötelező „nemek szerint semleges” mosdókat biztosítani.

Ez azt jelenti, hogy minden tervezési és építési szabályzatban kötelező lesz egy önálló, csak nők számára fenntartott mellékhelyiséget kialakítani, valamint az épületekben már meglévő uniszex mosdókban válaszfalakat kell emelni.

 

Egy kormányzati forrás a The London Telegraphnak elmondta: „létfontosságú, hogy a nők biztonságban és kényelmesen érezzék magukat, amikor nyilvános mosdókat használnak”.

 

Ezek a változtatások megállítják a terek »univerzális« és kényszerű megosztását, a hangsúlyt pedig a magánélet garantálásra helyezi.”

– tette hozzá a forrás.

 

A Fair Play For Women nőjogi csoport változtatásokért lobbizott a kormánynál, szerintük ugyanis „a nemspecifikus mosdókról ismert, hogy pozitívan járulnak hozzá a nők életéhez”.

A csoport azt is megjegyezte, hogy az egynemű helyiségek kulcsfontosságúak „a nők alapvető biztonsága szempontjából, csökkentik ugyanis a támadások, a nemi erőszak és a gyilkosságok kockázatát”.

 

Az Egyesült Királyság Oktatási Minisztériuma nyolcéves kortól előírja a nemek szerint elkülönített mosdókat és öltözőket az iskolákban. A legjobb szándékkal is olyan transzintegrációs politikákat támogatnak és fogadnak el, amelyek aláássák ezt a követelményt.”

– figyelmeztet továbbá a szervezet, hozzátéve, hogy „az Egyesült Királyságban a vegyes öltözők elfogadása a nők szexuális zaklatásának fokozott kockázatához vezetett”.

 

Az egynemű mosdók törvénybe iktatására irányuló lépést azonnal „transzfóbnak” nyilvánították.

 

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére