Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Készül Orwell 1984 című művének feminista változata

888.hu

2021.12.09. 20:40

Az 1984, George Orwell disztópikus regénye, amely a történelem és a könyvek ideológiai célú átírásának veszélyeire figyelmeztet, most maga is feminista átdolgozáson megy keresztül. A történetet egy nő szemszögéből meséli el.

 

Az új mű Julia szemszögéből mutatja be a történteket, aki Orwell eredetijében a főhős, Winston Smith szerelme. Az 1949-ben megjelent regényben az igazságügyi minisztériumban dolgozik, és az autoriter kormány propagandacéljainak megfelelően írja át a történelmet. A Julia című könyv ötlete Sandra Newman amerikai írónőtől származik – közölte a The Daily Wire.

Neman kiadója a The Guardiannek elmondta, hogy

Julia mint főhős sokkal jobban megérti Orwell fiktív óceániai világát,

mint Winston, aki alapvetően elégedett az életével. A kiadó hozzátette, hogy Orwell fiával, Richard Blairrel „konzultáltak, és jóváhagyja a projektet”.

Orwell irodalmi hagyatékának kezelője, Bill Hamilton azt nyilatkozta, hogy „el van ragadtatva” a „fantáziadús” újragondolástól.

„Orwell regényének két megválaszolatlan kérdése az, hogy mit lát Julia Winstonban, és hogyan járta be az útját a párthierarchiában” – mondta. „Sandra teljesen meggyőző módon adja vissza a Nagy Testvér világát, egyszerre hű az eredetihez, ugyanakkor drámaian más megközelítést nyújt, amely az eredeti mellett is megállja a helyét” – hangsúlyozta Bill Hamilton.

Jesse James konzervatív újságíró, a Not the Bee munkatársa a feminista újragondolásról azt mondta:

Eljutottunk a politikai diskurzusnak abba a szakaszába, amikor már magát Orwellt is elkezdték alávetni az orwellizmusnak.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére