Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Készül Orwell 1984 című művének feminista változata

888.hu

2021.12.09. 20:40

Az 1984, George Orwell disztópikus regénye, amely a történelem és a könyvek ideológiai célú átírásának veszélyeire figyelmeztet, most maga is feminista átdolgozáson megy keresztül. A történetet egy nő szemszögéből meséli el.

 

Az új mű Julia szemszögéből mutatja be a történteket, aki Orwell eredetijében a főhős, Winston Smith szerelme. Az 1949-ben megjelent regényben az igazságügyi minisztériumban dolgozik, és az autoriter kormány propagandacéljainak megfelelően írja át a történelmet. A Julia című könyv ötlete Sandra Newman amerikai írónőtől származik – közölte a The Daily Wire.

Neman kiadója a The Guardiannek elmondta, hogy

Julia mint főhős sokkal jobban megérti Orwell fiktív óceániai világát,

mint Winston, aki alapvetően elégedett az életével. A kiadó hozzátette, hogy Orwell fiával, Richard Blairrel „konzultáltak, és jóváhagyja a projektet”.

Orwell irodalmi hagyatékának kezelője, Bill Hamilton azt nyilatkozta, hogy „el van ragadtatva” a „fantáziadús” újragondolástól.

„Orwell regényének két megválaszolatlan kérdése az, hogy mit lát Julia Winstonban, és hogyan járta be az útját a párthierarchiában” – mondta. „Sandra teljesen meggyőző módon adja vissza a Nagy Testvér világát, egyszerre hű az eredetihez, ugyanakkor drámaian más megközelítést nyújt, amely az eredeti mellett is megállja a helyét” – hangsúlyozta Bill Hamilton.

Jesse James konzervatív újságíró, a Not the Bee munkatársa a feminista újragondolásról azt mondta:

Eljutottunk a politikai diskurzusnak abba a szakaszába, amikor már magát Orwellt is elkezdték alávetni az orwellizmusnak.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére