Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Perbe fogtak egy nőt, mert nem készített esküvői weblapot melegeknek

888.hu

2022.02.23. 17:00

Lorie Smith egy keresztény weblapkészítő cég tulajdonosa, akinek a vállalkozása egyedi esküvői oldalakat tervez és készít. Ellene azért zajlik per, mert vallási meggyőződése miatt nem készít weblapokat egynemű pároknak. 

 

Az ember azt gondolná, hogy szíve joga azzal üzletelni, akivel ő akar, de ezt a coloradói törvények engedik. Ott ugyanis van már törvény arra is, hogy az ember nem diszkriminálhatja az ügyfeleit szexuális irányultságuk miatt. (Sejthető, hogy akik törvényt hozták, nem nagy barátai a vallás-, szólás- és vélemény- szabadságnak.)

Ezen törvény értelmében az USA fellebbviteli bírósága 2021-ben elsőfokon elmarasztalta Lori Smith-t, aki azt állította, hogy nem kényszeríthető olyan weblapok létrehozására, melynek üzenete ellentétes az ő hitével. Az ítélet után azonban fellebbezett.

 

Most az USA legfelsőbb bírósága vizsgálja azt, hogy a törvény összeegyeztethető-e az első alkotmánykiegészítés szólásszabadságról szóló záradékával.

Lori ügyvédei azzal érveltek, hogy „hajlandó minden emberrel együttműködni, tekintet nélkül… fajra, vallási szexuális irányultságra és nemre, de

nem hozhat létre olyan webhelyeket, amelyek a hitével ellentétes üzeneteket hirdetnek, például olyan üzeneteket, amelyek elnézik az erőszakot vagy a szexuális erkölcstelenséget, az abortuszt vagy az azonos neműek házasságát”

 

Ezzel szemben az állami ügyészek azt szeretnék, ha elutasítanák a Lori fellebbezését, mert szerintük a fent említett törvény nem sérti a szólásszabadsághoz való jogot.

Egy LMBTQ-jogi ügyekkel foglalkozó szervezet jogásza viszont már nyíltan nekiment a vallásszabadságnak. Jennifer C. Pizer ugyanis az üggyel kapcsolatban így nyilatkozott:

Itt az ideje, hogy egyszer és mindenkorra véget vessünk ezeknek a vállalkozásoknak a vallás nevében tett kísérleteinek, amelyek az LMBTQ-emberek polgári jogainak aláásására irányulnak”

 

Majd hozzátette, hogy az ügy egy újabb példája annak a „könyörtelen LMBTQ-ellenes keresztes hadjáratnak, amelyet az önjelölt keresztény fundamentalista jogi csoportok” folytatnak, és amely „a queer-emberek nehezen kivívott vívmányait” kívánja „eltiporni azzal, hogy olyan területeket jelöl ki, ahol a diszkrimináció virágozhat”.

A legfelsőbb bíróság egyelőre még nem döntött, de ez világos üzenet arra vonatkozóan, hogy az USA-ban a vallásszabadságot lassan lassan eltörlik az LMBTQ-lobbi élharcosai.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére