Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Perbe fogtak egy nőt, mert nem készített esküvői weblapot melegeknek

888.hu

2022.02.23. 17:00

Lorie Smith egy keresztény weblapkészítő cég tulajdonosa, akinek a vállalkozása egyedi esküvői oldalakat tervez és készít. Ellene azért zajlik per, mert vallási meggyőződése miatt nem készít weblapokat egynemű pároknak. 

 

Az ember azt gondolná, hogy szíve joga azzal üzletelni, akivel ő akar, de ezt a coloradói törvények engedik. Ott ugyanis van már törvény arra is, hogy az ember nem diszkriminálhatja az ügyfeleit szexuális irányultságuk miatt. (Sejthető, hogy akik törvényt hozták, nem nagy barátai a vallás-, szólás- és vélemény- szabadságnak.)

Ezen törvény értelmében az USA fellebbviteli bírósága 2021-ben elsőfokon elmarasztalta Lori Smith-t, aki azt állította, hogy nem kényszeríthető olyan weblapok létrehozására, melynek üzenete ellentétes az ő hitével. Az ítélet után azonban fellebbezett.

 

Most az USA legfelsőbb bírósága vizsgálja azt, hogy a törvény összeegyeztethető-e az első alkotmánykiegészítés szólásszabadságról szóló záradékával.

Lori ügyvédei azzal érveltek, hogy „hajlandó minden emberrel együttműködni, tekintet nélkül… fajra, vallási szexuális irányultságra és nemre, de

nem hozhat létre olyan webhelyeket, amelyek a hitével ellentétes üzeneteket hirdetnek, például olyan üzeneteket, amelyek elnézik az erőszakot vagy a szexuális erkölcstelenséget, az abortuszt vagy az azonos neműek házasságát”

 

Ezzel szemben az állami ügyészek azt szeretnék, ha elutasítanák a Lori fellebbezését, mert szerintük a fent említett törvény nem sérti a szólásszabadsághoz való jogot.

Egy LMBTQ-jogi ügyekkel foglalkozó szervezet jogásza viszont már nyíltan nekiment a vallásszabadságnak. Jennifer C. Pizer ugyanis az üggyel kapcsolatban így nyilatkozott:

Itt az ideje, hogy egyszer és mindenkorra véget vessünk ezeknek a vállalkozásoknak a vallás nevében tett kísérleteinek, amelyek az LMBTQ-emberek polgári jogainak aláásására irányulnak”

 

Majd hozzátette, hogy az ügy egy újabb példája annak a „könyörtelen LMBTQ-ellenes keresztes hadjáratnak, amelyet az önjelölt keresztény fundamentalista jogi csoportok” folytatnak, és amely „a queer-emberek nehezen kivívott vívmányait” kívánja „eltiporni azzal, hogy olyan területeket jelöl ki, ahol a diszkrimináció virágozhat”.

A legfelsőbb bíróság egyelőre még nem döntött, de ez világos üzenet arra vonatkozóan, hogy az USA-ban a vallásszabadságot lassan lassan eltörlik az LMBTQ-lobbi élharcosai.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére