Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Problémás szerhasználó személynek kell nevezni a drogfüggőket a haladárok szerint

888.hu

2021.12.09. 13:25

Most éppen Skóciában folytatódik a woke-nyelvújítás. Ott ugyanis a kábítószer-fogyasztókat úgy kell kezelni, mintha egészségi problémájuk lenne, mintha nem lennének hajlamosak önpusztító vagy bűnözői magatartásra. A szenvedélybetegek egyre nagyobb halálozási számát is ezzel kívánják megoldani. Logikus, nem?

 

Továbbá az „alkoholista” és a „függő” kifejezést is el kell hagyni a woke-alternatívák javára.

A skót kormány azt akarja, hogy az alkoholizmust és a kábítószerrel való visszaélést egészségi állapotként kezeljék, mert azt gondolják, hogy ez hatással lehet Skócia kábítószerrel összefüggő halálozási adataira, 2020-ban ugyanis 5 százalékkal nőtt az áldozatok száma, 1339 főre. Ez az eddig feljegyzett legmagasabb éves (kábítószer miatti) halálozási szám.

A baloldali szeparatista Skót Nemzeti Párt (SNP), amely a kormányt és a közszféra nagy részét irányítja, politikailag korrekt kampányt folytat, hogy olyan kifejezéseket alkalmazzanak az „alkoholista”, a „függő” és a pejoratívabb „drogos” helyett, mint „problémás szerhasználó”, „káros alkoholt használó személy” és „problémás kábítószer-használó személy” – írja a BBC.

„Ez egy kemény nemzeti kampány, amely arra ösztönzi az embereket, hogy lássák a sztereotípia mögött meghúzódó személyes történetet” – mondta Angela Constance, Nicola Sturgeon kormányának drogpolitikáért felelős minisztere.

A megbélyegzés nemcsak a mentális egészsége és az önértékelése miatt károsítja az egyént, hanem el is veszi a kedvét attól, hogy a szükséges segítségért folyamodjon. Ez hatással van a barátokra és a családtagokra is”

– folytatta.

Mint ahogy a drogosok hatással vannak a társadalom többségére, az ellátórendszerre, az egészségügyre, a költségvetésre, a környezetükre és saját magukra.

 

A rendezvényen számos plakát látható majd, amelyeken a következő szlogenek szerepelnek:

Nem, nem vagyok jól. Alkoholproblémám van.

Nem, nem vagyok jól. Kábítószer-problémám van.

A drog- vagy alkoholprobléma egészségi állapot. Az embereknek segítséget és támogatást kell kapniuk, nem ítélkezést. Vessünk véget a függőség megbélyegzésének.”

 

Valójában az illegális kábítószer-használat és bizonyos körülmények között a túlzott ittasság is bűncselekménynek minősül, bár úgy tűnik, a hatóságok kevésbé lelkesednek a megbüntetésükért.

A skót kormánynak és egyéb „haladó” szellemiségűeknek célravezetőbb lenne inkább addiktológus szakemberekkel kialakíttatni a drogellenes programjukat, nem önjelölt nyelvész-bölcsészekkel, akik azonnal a normálisan élő embereket támadják, ha kimondják, amit látnak, a függők egyéni felelősségét (saját magukért és a társadalomért) pedig hajlamosak elfelejteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére