Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Problémás szerhasználó személynek kell nevezni a drogfüggőket a haladárok szerint

888.hu

2021.12.09. 13:25

Most éppen Skóciában folytatódik a woke-nyelvújítás. Ott ugyanis a kábítószer-fogyasztókat úgy kell kezelni, mintha egészségi problémájuk lenne, mintha nem lennének hajlamosak önpusztító vagy bűnözői magatartásra. A szenvedélybetegek egyre nagyobb halálozási számát is ezzel kívánják megoldani. Logikus, nem?

 

Továbbá az „alkoholista” és a „függő” kifejezést is el kell hagyni a woke-alternatívák javára.

A skót kormány azt akarja, hogy az alkoholizmust és a kábítószerrel való visszaélést egészségi állapotként kezeljék, mert azt gondolják, hogy ez hatással lehet Skócia kábítószerrel összefüggő halálozási adataira, 2020-ban ugyanis 5 százalékkal nőtt az áldozatok száma, 1339 főre. Ez az eddig feljegyzett legmagasabb éves (kábítószer miatti) halálozási szám.

A baloldali szeparatista Skót Nemzeti Párt (SNP), amely a kormányt és a közszféra nagy részét irányítja, politikailag korrekt kampányt folytat, hogy olyan kifejezéseket alkalmazzanak az „alkoholista”, a „függő” és a pejoratívabb „drogos” helyett, mint „problémás szerhasználó”, „káros alkoholt használó személy” és „problémás kábítószer-használó személy” – írja a BBC.

„Ez egy kemény nemzeti kampány, amely arra ösztönzi az embereket, hogy lássák a sztereotípia mögött meghúzódó személyes történetet” – mondta Angela Constance, Nicola Sturgeon kormányának drogpolitikáért felelős minisztere.

A megbélyegzés nemcsak a mentális egészsége és az önértékelése miatt károsítja az egyént, hanem el is veszi a kedvét attól, hogy a szükséges segítségért folyamodjon. Ez hatással van a barátokra és a családtagokra is”

– folytatta.

Mint ahogy a drogosok hatással vannak a társadalom többségére, az ellátórendszerre, az egészségügyre, a költségvetésre, a környezetükre és saját magukra.

 

A rendezvényen számos plakát látható majd, amelyeken a következő szlogenek szerepelnek:

Nem, nem vagyok jól. Alkoholproblémám van.

Nem, nem vagyok jól. Kábítószer-problémám van.

A drog- vagy alkoholprobléma egészségi állapot. Az embereknek segítséget és támogatást kell kapniuk, nem ítélkezést. Vessünk véget a függőség megbélyegzésének.”

 

Valójában az illegális kábítószer-használat és bizonyos körülmények között a túlzott ittasság is bűncselekménynek minősül, bár úgy tűnik, a hatóságok kevésbé lelkesednek a megbüntetésükért.

A skót kormánynak és egyéb „haladó” szellemiségűeknek célravezetőbb lenne inkább addiktológus szakemberekkel kialakíttatni a drogellenes programjukat, nem önjelölt nyelvész-bölcsészekkel, akik azonnal a normálisan élő embereket támadják, ha kimondják, amit látnak, a függők egyéni felelősségét (saját magukért és a társadalomért) pedig hajlamosak elfelejteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére