Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Queer és Pride Amsterdam néven folytatódik jövőre az amszterdami melegfesztivál

888.hu

2022.12.16. 20:30

A hollandiai melegbüszkeség-fesztivál, az Amsterdam Pride jövőre Queer és Pride Amsterdam néven folytatódik annak érdekében, hogy a még jobban tükrözze a sokszínűséget és a befogadást – írta pénteken az NlTimes hírportál.

 

A hírlap szerint az engedélyeket kiadó városi önkormányzat döntése értelmében a Queer Amsterdam és a Pride Amsterdam Alapítvány közösen szervezi majd a 13 napos rendezvényt, amely arra fókuszál, hogy az még sokszínűbb és befogadóbb legyen az LMBT+ közösség marginalizált csoportjai számára.

A város önkormányzata azt közölte, hogy „több figyelmet kell fordítani az LMBT+ közösség különböző csoportjaira, amelyeknek nagyon keményen kell küzdeniük érdekeikért, az elismerésért, az emancipációért és a biztonságért”.

A program első hetét a Queer Amsterdam szervezi, annak középpontjában a diszkrimináció elleni küzdelem, az LMBT+ közösség marginalizált csoportjaival való szolidaritás, valamint a queer és transz identitások ünneplése áll. A második hétért a Pride Amsterdam Alapítvány felel majd, a szervezet a kultúra, a vallás, a sport és a művészetek az LMBT+ közösségekkel való viszonyát kívánja előtérbe helyezni – írta az NlTimes.

Az elmúlt hónapokban intenzív tárgyalások folytak a Pride jövő évi megrendezéséről. A városi önkormányzat azt szerette volna elérni, hogy a rendezvény befogadóbb és kevésbé kereskedelmi jellegű legyen. Márciusban egy közvélemény-kutató iroda felmérésből az derült ki, hogy melegfesztivál túlságosan kereskedelmi jellegű, ezért átgondolásra szorul annak érdekében, hogy jobban összpontosítson a LMBT+ közösség jogérvényesítésére. A kutatásban részt vevők bírálták, hogy a multinacionális vállalatok termékeik promóciójára használják fel a rendezvényt, miközben valójában nem tesznek eleget az LMBT+ jogok előmozdítása érdekében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére